Fotomenininko Ž. Glušinsko darbai. Fotomenininko Ž. Glušinsko darbai.

Spalio pirmąjį savaitgalį Vilniuje vyko šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius'20“. Renginyje dalyvavo ir „Vilkamirgės“ galerija. Ukmergiškių stende pristatyti trys jauni įdomūs menininkai.

„ArtVilnius“ – didžiausias vizualiųjų menų renginys visame Rytų Europos regione, vykstantis jau vienuoliktą kartą. Šiemet mugė savo lankytojams pristatė įdomiausias šalies ir užsienio galerijas bei  rinktinių projektų ir renginių programą.  Tai – privačios tarptautinės meno kolekcijos, instaliacijos, skulptūros. Vyko susitikimai su meno žvaigždėmis, diskusijos, konferencijos. Daug dėmesio skirta fotografijai, o šių metų naujovė – performansų erdvė.

Tarp mugėje dalyvavusių 50 galerijų ir 200 menininkų iš 10 šalių buvo „Vilkamirgės“ galerija iš Ukmergės, pristačiusi tris fotografus, su kurių kūryba ukmergiškiai jau turėjo galimybių susipažinti.

Žilvinas Glušinskas, kaunietis, Kauno kolegijos J. Vienožinskio menų fakulteto fotografijos dėstytojas. Dirba išimtinai analoginės fotografijos srityje. Jo paroda buvo „Vilkamirgės“ galerijoje pernai panašiu laiku. Mugėje parodytas karantino metu sukurtas ciklas „Time Against Corona“. Naudota lith print technika (lietuviško termino nėra): kiekvienas atspaudas yra unikalus tuo, kad neįmanoma atspausti dviejų vienodų fotografijų.

Vadim Šamkov, vilnietis. Jaunas fotografas. Mugėje pristatytas jo liuminografijų (originalų) ciklas „Plunksnos“ ir skaitmeniniai pinhole atspaudai. „Vilkamirgės“ galerijoje buvo eksponuota jo paroda „Vilniaus origami“.

Tomas Terekas, ukmergiškis. Parodoje pristatyti jo darbai iš ciklo „Meilė yra...“ Tai – liuminografijų skaitmeniniai atspaudai. Kaip fotomenininkas, ukmergiškis jau atkreipė į save prestižinių meno institucijų dėmesį – pernai beveik visą jo fotokoliažų ciklą įsigijo MO muziejus. „Vilkamirgės“ galerijos pakvietimas dalyvauti „ ArtVilnius“ buvo platforma, padėjusi menininkui pristatyti savo darbus tarptautiniame renginyje ir tapti pastebėtu bei įvertintu.

„Tomo kūryboje daug žaismo žaidimo prasmėmis, žodžių reikšmėmis. Jis jungia analoginę ir skaitmeninę fotografiją“, – menininką apibūdina „Vilkamirgės“ galerijos parodų kuratorė, grafikė Oksana Judakova.

Greta jaunųjų menininkų darbų parengta ekspozicija Jono Meko tema. Joje – galerijos steigėjo, fotomenininko Arūno Kulikausko nuotraukos iš sukaupto archyvo, dirbant su J. Meku. 

„Kadangi netikėtai gavome daug ploto, ant išorinių stendo sienų išeksponavome dviejų gerai žinomų menininkų Agnės Jonkutės ir Gintauto Trimako darbus. Šių menininkų kūryba yra konceptuali. Beje, mugei G. Trimakas davė diptiką „Kazei“, dedikuotą iš Ukmergės, Siesikų apylinkių kilusiai menininkei K. Zimblytei“, – pasakojo O. Judakova.

„Vilkamirgės“ galerija mugėje dalyvavo jau trečius metus. Šios galerijos steigėjų iniciatyva tarptautiniame šiuolaikinio meno renginyje nešama žinia ir iš Ukmergės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų