Artėjant rugsėjui kviečia į iškilmingą šventę

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius jau ruošiasi mokslo metams – paskelbė apie tradicija tapusį mokytojams skirtą renginį. 

Ukmergės krašto pedagogai prieš rugsėjį kasmet kviečiami į bendrą renginį, kuris šiais metais, kaip skelbiama, „bus nuostabiai šventiškas“. Žadamas neformalus bendravimas, gera nuotaika, mažos dovanėlės, muzika, staigmenos, vaišės. Šventė vyks rugpjūčio 29-ąją restorane „Vilkmergė“.

Priešrugsėjiniai renginiai mokytojams Ukmergėje organizuojami nuo 2018 metų. Trejus metus vyko „piknikas“, ketvirtais metais, atsižvelgiant į kalbininkų rekomendacijas, pavadinimas pakeistas į „iškyla“, o pernai surengta konferencija.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, kad šiųmetis renginys, kaip įžanga į naujus mokslo metus, ruošiamas su nauju požiūriu, bet tradiciniais elementais – išliks pranešimai apie tikslus, naujoves ir motyvacinis pranešimas. Tačiau renginys turės visas šventės dalis – nuo sveikinimų, padėkų, dovanų, kalbų iki torto ir šokių.

Ankstesniais metais motyvacinius pranešimus rengė kunigai Algirdas Toliatas, Ričardas Doveika bei kiti pranešėjai. Šiemet, pasak V. Kalino, taip pat laukiama ne mažiau žymios asmenybės, tačiau ne kunigo.

„Norime, kad mokytojai po ilgo išsiskyrimo turėtų galimybę pabendrauti, išsikalbėti. Labai svarbu kurti bendrystę“, – apie renginio tikslus sakė V. Kalinas.

Šventėje koncertuos folkloro ansamblis „Pyniava“.

Pedagogai kviečiami registruotis iki rugpjūčio 18 dienos. „Jei matysime, kad registruojasi daugiau žmonių, nei restoranas gali priimti, tada žvalgysimės kitos vietos“, – sakė vedėjas.

Jo pastebėjimu ateinančiais naujaisiais mokslo metais bus daug naujovių, iššūkių, tad pradėti mokslo metus nebus paprasta. Pavyzdžiui, atnaujintas ugdymo turinys, tačiau ne visi vadovėliai pasieks mokyklas iki mokslo metų pradžios. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Valentina Starkova 2023-08-13 09:12
:D :lol: ;-) :-) 8) :-* :oops: :oops: :cry: :o :eek: :eek: :eek: :P :roll: :sigh: :sigh:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Valentina Starkova 2023-08-13 09:17
:D :lol: ; :sigh: -) ;-) :-| :-* :sad: :cry: :o :-x :eek: :P :roll: :sigh:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų