Ukmergės ligoninėje – vis daugiau „kovidinių“ pacientų

Dėl to, kad daugėja COVID-19 užkrato atvejų, nuo ketvirtadienio nutarta nebeleisti ligonių, gulinčių mūsų ligoninėje, lankymo.   Dainiaus Vyto nuotr. Dėl to, kad daugėja COVID-19 užkrato atvejų, nuo ketvirtadienio nutarta nebeleisti ligonių, gulinčių mūsų ligoninėje, lankymo. Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergės ligoninėje, „kovidinių“ lovų skaičius jau padidėjo iki pusės šimto. Kadangi trūksta personalo, dalį vidaus ligomis sergančių ligonių jau tenka išgabenti į Anykščių ligoninę.

Augant užsikrėtusiųjų skaičiui, didinti Ukmergės ligoninėje „kovidinių“ lovų skaičių paprašė  veiklą koordinuojanti įstaiga – VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos.

Ukmergės ligoninėje užsikrėtusiųjų skyrius pastaruoju metu nuolat plečiasi. Vasaros pabaigoje buvo skirta 10 lovų, nuo rugsėjo vidurio – 23, vėliau – 30, 40, o dabar jau – 50.

Mūsų ligoninėje yra 89 lovos pacientams (be Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus). Taigi, daugiau kaip pusę lovų dabar užima sergantieji COVID-19.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Marija Švedienė sakė, kad Reanimacijos skyriaus atidarymo COVID-19 liga sergantiesiems mūsų ligoninėje pavyksta išvengti. O tai leidžia atitolinti likusios įstaigos veiklos paralyžių – išlieka daugumos skyrių veikla. Vis dėlto, vidaus ligomis sergančius pacientus jau tenka išgabenti. Jie vežami į Anykščių ligoninę.

„Labai trūksta personalo“, – tokio sprendimo priežastis apibūdino M. Švedienė.

Pasak jos, jei reikėtų Reanimacijos skyrių atidaryti mūsų įstaigoje, kiltų dar daugiau problemų. Viliasi, kad to daryti neteks.

Pasak M. Švedienės, COVID-19 liga sergantiesiems skyriuje dar pavykdavo rasti laisvų vietų. Daugiausia į Ukmergę atvežama pensinio amžiaus pacientų, didžioji dalis – vyresnių nei 60-ies metų amžiaus.

Ligoniai dabar į Ukmergę gabenami daugiausia iš Vilniaus, taip pat – nemažai ukmergiškių.

Medikai pastebi, kad dabar ligonių būklė prastesnė, nei epidemijos pradžioje. Beveik visiems jiems tiekiamas deguonis, stebima būklė, skiriami vaistai simptomams mažinti. Šiuo metu COVID-19 skyriuje yra du postai.

Jei pacientai pasijunta labai blogai ir yra būtina reanimacija, jie gabenami į Santaros klinikas.

Pasak statistikos, tik nedidelė dalis ligonių – paskiepyti. Vieni aiškina, kad nutarė nesiskiepyti, nes niekur nevaikšto. Kiti yra prisiklausę neigiamų gandų apie skiepus, o trečius nuo skiepų net atkalbėjo vaikai. O ir dabar, susirgę, tik kai kurie save kaltina ir žada pasiskiepyti. Kiti vis tiek atkakliai teigia to nedarysiantys.

Dėl to, kad daugėja COVID-19 užkrato atvejų, nuo ketvirtadienio nutarta nebeleisti ligonių, gulinčių mūsų ligoninėje, lankymo.

Taip pat pažymima, kad sunkiau patekti gydytis į Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių – guldymas iš namų apribotas, daugiausia ligoniai čia pervežami iš kitų skyrių ar kitų gydymo įstaigų.

Pasidomėjus, kokia situacija dėl mūsų ligoninės personalo skiepijimo, M. Švedienė sakė, kad pasiskiepijo didžioji dalis, kai kurie – persirgo, taigi, imunizuoti beveik visi.

Priminsime, jog Ukmergės ligoninėje COVID-19 skyrius veikia jau beveik metus – nuo 2020 metų lapkričio 5 d.

Vasarą jis buvo uždarytas, tačiau be šio skyriaus ligoninė pabuvo tik mažiau nei du mėnesius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų