Ukmergiškiui įteiktas garbingas apdovanojimas

Ukmergės rajono savivaldybės nuotr. Apdovanojimas atminimo medaliu įteiktas ukmergiškiui Artūrui Grigucevičiui. Ukmergės rajono savivaldybės nuotr. Apdovanojimas atminimo medaliu įteiktas ukmergiškiui Artūrui Grigucevičiui.

Ukmergiškis Artūras Grigucevičius, klubo „Miško broliai“ įkūrėjas ir vadovas, apdovanotas Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu „Tarnaukite Lietuvai“.

Kraštietis įvertintas už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą.

Šiemet apdovanojimai įteikti 16-ai laureatų. Ta proga iškilminga ceremonija surengta Panevėžio miesto Dailės galerijoje. Atminimo medalius laureatams įteikė Seimo Pirmininkės pavaduotojas Jonas Jarutis. A. Grigucevičius į iškilmes atvyko su sūnumi Dilanu ir klubo „Miško broliai“ bendražygiu Ąžuolu. Pasveikinti jo į Panevėžį atvyko ir Ukmergės rajono savivaldybės atstovai.

Kraštietis 50-ies metų A. Grigucevičius prieš dešimtmetį subūrė bendraminčius, Lietuvos partizaninės istorijos puoselėtojus, ir įkūrė klubą „Miško broliai“. Jo nariai konkrečia veikla perteikia vaikams ir suaugusiesiems Lietuvos partizaninio judėjimo istoriją, akcentuoja pasipriešinimo okupacijai reikšmę, prisideda prie jaunų žmonių vertybių formavimo ir pilietiškumo bei patriotizmo ugdymo.

Laureatas prisipažino, kad žinia apie paskirtą apdovanojimą jam buvo netikėta. „Džiugu, kad mane pastebėjo ir įvertino. Noriu pabrėžti, kad tai – ne mano vieno, o kolektyvinis darbas – klubo narių, draugų, rėmėjų. Be jų nieko nebūtų. Mano yra idėja, bet kiekviena idėja turi apaugti palaikymu.

Dėkoju savivaldybei, kuri, pirmiausia, patikėjo tuo, ką mes darome, o dabar nutarė, kad esame verti apdovanojimo ir pateikė mano kandidatūrą komisijai.

Nominantų buvo daug iš visos Lietuvos. Tikrai nemaniau, kad pateksiu tarp laureatų, todėl pranešimas apie apdovanojimą man buvo staigmena. Maniau, kad yra žmonių, kurie labiau to nusipelnė.

Klausydamas laureatų pasiekimų pristatymų, pamačiau, kad visi apdovanotieji atiduoda daug savęs, gyvendami ir dirbdami vardan Lietuvos. Man pačiam asmeniškai šis apdovanojimas labai brangus, nors dar kartą kartoju – tai ne mano vieno, o bendras visų mano bendražygių ir palaikytojų apdovanojimas. Stengsimės darbuotis ir toliau ta pačia linkme“, – sakė A. Grigucevičius.

Apdovanojimas medaliu „Tarnaukite Lietuvai“ įsteigtas 2011 metais Seimo valdybos sprendimu, pagerbiant iškilią G. Petkevičaitės-Bitės asmenybę ir skiriamas,  siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Renginys kasmet organizuojamas Panevėžyje, minint G. Petkevičaitės-Bitės gimtadienį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų