Mokyklos direktore tapo buvusi mokinė

Užupio pagrindinei mokyklai vadovauja nauja direktorė – Miglė Kavaliauskė. Užupio pagrindinei mokyklai vadovauja nauja direktorė – Miglė Kavaliauskė.

Užupio pagrindinei mokyklai nuo gegužės 2 d. vadovauja nauja direktorė – 38-erių metų Miglė Kavaliauskė. Ji vienintelė dalyvavo viešame konkurse į šias pareigas.

Naująją vadovę antradienį pasveikino Ukmergės rajono meras Darius Varnas bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistai Ramunė Bakučionienė ir Arūnas Augustinas.

Ukmergės Užupio pagrindinę mokyklą lanko 455 mokiniai, dirba 43 mokytojai bei 22 personalo darbuotojai. Įstaiga direktoriaus neturėjo nuo praėjusių metų gruodžio, į užtarnautą poilsį išėjus buvusiai ilgametei vadovei Reginai Razmienei. Laikinai direktoriaus pareigas vykdyti tada buvo patikėta direktorės pavaduotojai ugdymui M. Kavaliauskei.

„Manau, kad geras vadovas tas, kuriam svarbios ne tik kolektyvo narių dalykinės kompetencijos, o mokinių – žinios ir įgūdžiai, bet ir žmogiškas bendravimas, dvasiniai ryšiai, empatija, gebėjimas išklausyti, išgirsti, vesti derybas, valdyti konfliktus“, – teigė M. Kavaliauskė.

Pasak jos, gera mokykla yra ta, kurioje kiekvienas ugdytinis daro pažangą ir jaučiasi saugus. Svarbu mokinius išmokyti ir mąstyti, kurti, stebėti, vertinti, bendrauti, puoselėti humanistinėmis vertybėmis grįstus santykius.

M.Kavaliauskė Ukmergėje gimė ir augo. Į mokyklą, kurios vadove tapo, mina kelią jau 28-erius metus, nuo tada, kai ji dar vadinosi 4-ąja vidurine mokykla. Šioje mokykloje buvo ir pradinuke, ir abituriente. Baigusi matematikos ir informatikos bakalauro studijas Vilniaus pedagoginiame universitete, ji įsidarbino čia informacinių technologijų ir matematikos mokytoja, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Sako visada norėjusi būti matematike, bet nebuvo tikra, ar dirbs mokykloje. Kad ateitį sies su mokykla, tvirtai įsitikino tik po būtent čia atliktos praktikos.

Mokykloje turėjo gerų mokytojų, o renkantis pedagogo kelią geras pavyzdys visada įkvepia. Tikina, kad tie patys mokytojai ir paskatino ryžtis dalyvauti konkurse bei palaikė jam ruošiantis.

„Vadovauti savo buvusiems mokytojams, žinoma, yra iššūkis, bet gelbsti nuoširdumas ir šilti santykiai. Turiu begalinį vyro, šeimos palaikymą ir tikėjimą, kad galiu eiti šiuo keliu. Suteiktas pasitikėjimas didina ir atsakomybės svorį. Be kita ko, jaučiau ir rajono vadovų palaikymą“, – sakė M. Kavaliauskė.

Ji pasidžiaugė, kad per 16 darbo šioje mokykloje metų drauge su buvusiais mokyklos vadovais yra pavykę sutelkti kolektyvą bendriems tikslams. Šiuo metu užsimojo telkti naujų jaunų pedagogų būrį, siekia kolektyvo atsinaujinimo. Naujosios direktorės planuose – ir aktyvių tėvelių klubo subūrimas.

Informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų