Pasveikino su 101-uoju gimtadieniu

Vilmos Belapetravičienės nuotr. Sukaktuvininkas A. Lapka sveikintojų būryje. Vilmos Belapetravičienės nuotr. Sukaktuvininkas A. Lapka sveikintojų būryje.

Rugpjūčio 2-ąją Jasiuliškių socialinės globos namuose paminėta neeilinė šventė – šių namų gyventojas Alfonsas Lapka pasitiko 101-ąjį savo gimtadienį.

Ilgaamžis yra gimęs ir augęs šiame krašte – Vidiškių seniūnijoje, Liūnelių kaime, Mykolo ir Jadvygos Lapkų šeimoje. Jis – vyriausias iš aštuonių šios šeimos vaikų.

Amatų mokykloje Ukmergėje įgijo staliaus profesiją. Dirbo įvairiose darbovietėse, tačiau ilgiausiai ėjo fermos vedėjo pareigas tuomečiame „Žiburio“ kolūkyje.

Vedęs Janiną Mulevičiūtę iš tos pačios Vidiškių seniūnijos Pijorų kaimo, su ja susilaukė dukros Reginos bei sūnaus Roberto. Abu juos išleido į aukštuosius medicinos mokslus. Kaune gyvenanti dukra iki pensijos dirbo gydytoja pulmonologe, o Panevėžio rajone įsikūręs sūnus dirba ortopedu-traumatologu.

2017-aisiais, sulaukusi 95-erių metų, Janina mirė. Likęs našliu, vyras kurį laiką vienas šeimininkavo savo namuose Vidiškių miestelyje, tik žiemos metu persikraustydavo laikinai pas dukrą ar sūnų. Tačiau ištikęs mikroinsultas iš vyro atėmė judėjimo džiaugsmą. Neįgaliojo vežimėlyje atsidūręs A. Lapka dėl nuolatinės priežiūros poreikio, artimųjų sprendimu, prieš dvejus metus buvo įkurdintas Jasiuliškių socialinės globos namuose.

Su 101-uoju gimtadieniu jo pasveikinti atvyko dukra Regina ir sūnus Robertas su žmona. Taip pat sveikino Jasiuliškių socialinės globos namų direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams Algirdas Gimžauskas, darbuotojai – įteikė gėlių puokštes, sudainavo ilgiausių metų, pakėlė šampano taures, vaišinosi tortu ir kava.

Puikiai nusiteikęs A. Lapka jaučiasi gerai, niekuo nesiskundžia, visada mandagus ir dėmesingas, visus pažįsta ir atpažįsta, tik su klausa blogiau.

Vyras siekia savo užsibrėžto tikslo – gyventi iki 105-erių metų ir tada trankiai atšvęsti.

„Linkime sukaktuvininkui sveikatos, stiprybės ir sulaukti savo užsibrėžto tikslo“, – kolektyvo vardu sveikino įstaigos vyresnioji bibliotekininkė ir užimtumo specialistė Vilma Belapetravičienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų