Klaidos, kurių geriausia išvengti, kuomet statomas namas

Namo įrengimo ar statybos procese lengva padaryti klaidų. Jie atsiranda ne tik dėl kompetencijos ar žinių stokos, bet ir dėl paprasto apsileidimo, nesusipratimo ar klaidingos informacijos. Jei profesionalai daro viską, turime daugiau galimybių tokių klaidų išvengti, tačiau vis tiek turime suprasti sritis ir vietas, kuriose problemų ir rūpesčių yra daugiausia. Pateikiame klaidas, kurios dažnai pasitaiko įrengiant namus.

Pasirinktas netinkamas šildymo sprendimas

Yra daug įvairių namų šildymo sprendimų – nuo ​​oro siurblių (kondicionierių) iki geoterminio šildymo. Kuris iš jų yra geriausias? Sunku pasakyti, nes tinkamiausias variantas dažniausiai priklauso nuo jūsų šildymo poreikių, namo dydžio ir vietos. Kai kurie žmonės yra lankstūs ir renkasi šildymą kietuoju kuru, jiems patinka šio metodo nuoseklumas ir saugumas. Kiti renkasi dujinį šildymą, nes tai bene pigiausias sprendimas rinkoje. Trečiasis žmogus renkasi elektrą, nes vertina komfortą, o ne kainą.

Bet kokiu atveju šildymo sprendimas turi būti visiškai įgyvendintas. Rinkdamiesi radiatorius savo namams, susidarykite šildymo planą, kad žinotumėte, kiek radiatorių jums reikia, kur juos statyti ir kaip šildyti namus. Tuomet galite apsilankyti internetinėse parduotuvėse ir įsigyti radiatorių, šildymo elementų, boilerių, siurblių ar kitos įrangos. Žinoma, tuomet bus reikalingas ir šioks toks remontas, o statybines prekes galite rasti baumit.lt.

Per mažai šviesos kambaryje

Nepatyrimas interjero dizaino srityje labiausiai išryškėja, kai patalpa jau įrengta, kai per mažai dienos šviesos arba per mažai apšvietimo. Apskaičiuoti, ar patalpoje bus pakankamai šviesos, gali būti gana sunku, todėl daugelis samdo architektus, namų planuotojus, interjero dekoratorius ir kitus specialistus, turinčius patirties arba pasitelkę kompiuterinę įrangą, kad atliktų skaičiavimus ir sukurtų vizualizacijas, kurios padėtų nustatyti tinkamą apšvietimo kiekį.

Padidinti langų skaičių ar juos praplatinti – per sunkus uždavinys, todėl tokiu atveju apsimoka nebent sienas dengti ryškesnėmis spalvomis ar įsigyti ryškesnių LED šviestuvų.

Nepakankama garso izoliacija

Apie garso izoliaciją žmonės dažniausiai galvoja tik tada, kai jau būna namuose. Rekomenduojame anksti apgalvoti ir tinkamai apšiltinti stogą, sienas, langus ir negailėti papildomų išlaidų, pasirinkti tinkamas statybų priemones. Skardiniai stogai pigūs, tačiau lyjant gali sukelti didesnį triukšmą, kuriam neutralizuoti reikalingas storesnis garso izoliacijos sluoksnis. Triukšmas, neleidžiantis užmigti ar ramiai ilsėtis namuose, tikrai nevertas sutaupytų eurų.

Drėgmė gali būti jūsų didžiausias priešas jūsų namuose

Tai gali sukelti pelėsį, pūvančius drabužius, negyvus augalus, atšokusias klijų detales, rasojančius langus ir visokias problemas. Prieš įrengiant namą, būtina pašalinti drėgmę. Jūsų pagrindinės kovos priemonės yra: sandarumo aptvaras užtikrinimas, tinkamos ventiliacijos įrengimas ir drėgmei atsparių medžiagų pasirinkimas. Visi kiti sprendimai, tokie kaip oro sausintuvai ar panašūs, yra antraeiliai. Sienų izoliacija, plyšių sandarinimas ir geros ventiliacijos sukūrimas sumažins drėgmės poveikį jūsų namams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų