Kompresinės pėdkelnės – viena iš priemonių, gelbstinti nuo kojų tinimo

Dirbant sėdimą darbą, kojų tinimas ir jo sukeltas diskomfortas yra nuolatinis palydovas. Sunkumas kojose, minėtas tinimas yra sutrikusios kraujotakos, nulemtos sveikatos problemų arba disbalanso tarp sėdėjimo bei stovėjimo veiksmų, išdava. Nepriklausomai nuo jo kilmės yra priemonių, padedančių su tuo kovoti. Viena iš tokių priemonių yra ir kompresinės pėdkelnės.

Kompresinių pėdkelnių klasifikacija

Visos pėdkelnės pagal kompresiją yra skirstomos į tris pagrindines klases. Profilaktinei kompresinių pėdkelnių klasei yra priskiriamos pėdkelnės, kurių suspaudimo laipsnis yra 10–14 mmHg. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad mažasis skaičius nurodo spaudimo lygį viršuje, o didesnis – apačioje. Vienas iš geriausių profilaktinei klasei priskiriamų pėdkelnių pavyzdžių yra Attiva 20 DEN kompresinės pėdkelnės su paskirstytu spaudimu. Be savo kompresinių savybių šios pėdkelnės taip pat vertinamos dėl jų tvirtumo: pirštų ir kelnaičių zonos itin gerai sustiprintos. Turint ligų, susijusių su kraujotaka, reikės stipresnio suspaudimo laipsnio pėdkelnių, kurios priskiriamos I (suspaudimo lygis yra 15–21 mmHg) bei II (suspaudimo lygis yra 22–35 mmHg) klasėms. Pažymėtina, kad sergant minėtomis ligomis, kompresinių kojinių klasę Jums turėtų parinkti gydytojas, atsižvelgdamas į Jūsų tyrimų rezultatus.

Skirtingo suspaudimo apačioje bei viršuje svarba

Kaip jau minėjome, kompresinių kojinių suspaudimo laipsnis viršuje bei apačioje skiriasi. Šis skirtumas yra reikšmingas dėl vienos itin svarbios priežasties. Ar žinote, kokia ta priežastis? Suspaudimo reikalingumo paaiškinimas yra labai paprastas: silpnėjanti kompresija iš viršaus į apačią padeda suaktyvinti kraujotaką, ko pasekoje, kraujas, tekantis venomis, gali lengviau grįžti į širdį.

Kompresinės pėdkelnės nėra reiklios priežiūrai

Kompresinės pėdkelnės tikrai nereikalauja kitokios priežiūros nei mums įprastos pėdkelnės. Jų švarą paprasta palaikyti tiesiog reguliariai jas skalbiant skalbimo mašinoje (ne aukštesnėje nei 40 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje) arba rankomis. Kompresinės pėdkelnės yra tas rūbas, kuris tiesiogiai liečiasi prie Jūsų odos, todėl, siekiant išvengti alerginių reakcijų, rekomenduojame jas skalbti, naudojant natūralius skalbiklius. Pažymėtina, kad šioms pėdkelnėms derėtų leisti išdžiūti natūraliai, aplenkiant radiatorius ar džiovinimą saulėje. Natūraliai išdžiūvusių pėdkelnių lyginti tikrai nereikia. Jas galite dėvėti iškart.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų