Stiprina vaikų apsaugą nuo smurto

Stiprina vaikų apsaugą nuo smurto Stiprina vaikų apsaugą nuo smurto

Ministrų kabinetas posėdyje pritarė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams, kuriais siekiama užkirsti kelią seksualiniams nusikaltimams prieš vaikus.

Vyriausybė siūlo uždrausti žmonėms, pripažintiems kaltais už seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas, ateityje dirbti su vaikais. 

Tokiems asmenims būtų draudžiama dirbti darbą arba savanoriauti vaikų socialinėse, švietimo ir sporto, sveikatos priežiūros paslaugas vaikams teikiančiose įstaigose, įmonėse ir organizacijose. Taip pat siūloma, kad paslaugų gavėjas, sudarantis sutartį dėl paslaugų teikimo vaikui su asmeniu, vykdančiu individualią veiklą, turėtų teisę paslaugų teikėjo prašyti pateikti pažymą dėl teistumo.

Jeigu vaiko amžius nenustatytas ir yra priežasčių manyti, kad jis yra nepilnametis, siekiama užtikrinti, kad jam, kaip seksualinio išnaudojimo aukai, būtų taikoma nustatyta apsauga, kol bus nustatytas amžius.

Įstatymo pakeitimais tai pat siekiama užtikrinti, kad taikomos konfidencialumo taisyklės netrukdytų specialistams teikti pranešimus atsakingoms tarnyboms, jeigu šie asmenys pagrįstai mano, kad vaikas yra nukentėjęs nuo seksualinio išnaudojimo.

Šiuos pakeitimus paskatino siekis įgyvendinti 2011 m. gruodžio 13 d. įsigaliojusią Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus, jų seksualiniu išnaudojimu ir vaikų pornografija bei suderinti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo nuostatas su Europos Tarybos konvencija dėl vaikų apsaugos nuo seksualinio išnaudojimo ir seksualinės prievartos, kitaip vadinama Lansarotės konvencija.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų