Draugauti su gamta – smagu

Dvy­li­ka­me­tė Li­na Luk­šy­tė, ku­ri mo­ko­si Duks­ty­nos pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je, la­bai mėgs­ta skai­ty­ti žur­na­lą vai­kams apie gam­tą „Lu­tu­tė“. Mer­gai­tė da­ly­va­vo ja­me pa­skelb­ta­me fo­to­gra­fi­jų kon­kur­se „Drau­gau­ju su gam­ta“. Žur­na­le bu­vo iš­spaus­din­tos trys jos nuo­trau­kos, ku­rių au­to­rius – Li­nos dė­dė uk­mer­giš­kis fo­to­gra­fas Val­das Au­gus­ti­nas.

Kon­kur­so or­ga­ni­za­to­riams ypač pa­ti­ku­si fo­to­gra­fi­ja, ku­rio­je – Li­na ir ma­žas mie­las stir­niu­kas. „Fo­to­gra­fa­vo­mės kai­me pas ge­rus žmo­nes, ku­rie ra­do ir pri­glau­dė stir­niu­ką“, – pa­sa­ko­jo mer­gai­tė. Ši nuo­trau­ka pa­te­ko tarp mi­nė­to kon­kur­so nu­ga­lė­to­jų.

„Lu­tu­tės“ ar­chy­vo nuotr.

 

Į re­dak­ci­ją Li­na at­si­ne­šė pa­ro­dy­ti ir ki­tą la­bai gra­žų da­ly­ką. Jos dė­dė pa­si­rū­pi­no, kad Že­mės die­nos pro­ga bū­tų iš­spaus­din­tas di­de­lis pla­ka­tas – toks pat, ko­kia ir lai­mė­ju­si nuo­trau­ka. Jis pri­mins apie kon­kur­są ir tai, ko­kia sma­gi ga­li bū­ti drau­gys­tė su gam­ta.

Įdo­mu moks­lei­vei bu­vo ir Kau­ne vy­ku­sia­me Že­mės die­nai skir­ta­me ren­gi­ny­je. Į jį su­si­rin­ko šim­tai jau­nų­jų „Lu­tu­tės“ skai­ty­to­jų. Gra­žią šven­tę vai­kams or­ga­ni­za­vo Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja ir lei­dyk­la „Lu­tu­tė“. Vi­si ste­bė­jo, kaip iš­kil­min­gai ke­lia­ma Že­mės vė­lia­va, klau­sė­si „Lu­tu­čiu­kų“ klu­bo va­do­vės Li­nos Mar­mai­tės-Snit­kie­nės svei­ki­ni­mų. „Lu­tu­čiu­kai“ – jau­nų­jų gam­ti­nin­kų klu­bas, ku­riam pri­klau­so dau­giau nei 2 000 na­rių iš vi­sos Lie­tu­vos.

Ak­ty­viau­sie­ji jų ap­do­va­no­ti lei­dyk­los do­va­no­mis. Su jo­mis į na­mus grį­žo ir Li­na. Ji par­si­ve­žė spal­vin­gą ir įdo­mią kny­gą „Gam­tos pa­sa­kai­tės“, ku­rios au­to­rė – L. Mar­mai­tė-Snit­kie­nė.

Skai­ty­to­ja pa­sa­ko­jo, jog Kau­ne taip pat lan­kė­si „Lu­tu­tės“ re­dak­ci­jo­je, ben­dra­vo su kny­ge­lės au­to­re. „Bu­vo sma­gu pa­si­kal­bė­ti apie gam­tą, gy­vū­nus“, – džiau­gė­si mer­gai­tė.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų