Rinkimų virtuvėje – papildomas uždarbis ir bemiegės naktys

Rinkimų komisijose dirbantieji sulauks solidesnio atlygio. Rinkimų komisijose dirbantieji sulauks solidesnio atlygio.

Su rinkimais susijusį darbą mūsų savivaldybėje šiemet dirba daugiau nei 200 ukmergiškių. Nors atlygis už jį po truputį didėja, griežtėja ir reikalavimai bei tenka susitaikyti su įtampa ir bemiegėmis naktimis.

Prognozuojama, kad šį dvigubų rinkimų sekmadienį rinkimų apylinkės dirbs iki paryčių, o kai kurios – ir iki ryto. Taip bus ne dėl šalies prezidento rinkimų. Jų skaičiavimas ilgai netruks – juk kandidatai tik du.

Visai kas kita – rinkimai į Europos Parlamentą, kur dalyvauja keliolika sąrašų, o kandidatai reitinguojami.

Ukmergės savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Odeta Mackevičienė pasakojo, kad prezidento rinkimų pirmame ture Ukmergės rajono rinkimų apygarda dirbo iki trečios valandos nakties.

Kadangi per šio sekmadienio rinkimus darbo numatoma gerokai daugiau, spėja, kad suskaičiuoti biuletenius užtruks dar ilgiau.

Ukmergės rinkimų apygardoje ir apylinkėse per gegužės mėnesį vykstančius rinkimus ir referendumus dirbo 221 žmogus:  27-iose apylinkių komisijose – 209 ir 12 – apygardos komisijoje.

O.Mackevičienė sako, kad po šį pavasarį vykusių savivaldos rinkimų kai kurie apylinkių komisijų nariai šio darbo atsisakė. Nieko nuostabaus, juk atlygis už jį nėra didelis. Tačiau per prezidento rinkimus finansavimo suma padidinta, tad komisijose dirbantieji sulauks solidesnio atlygio.

Rinkimų buhalteriją tvarkanti Onutė Mikelienė pasakojo, kad finansavimas apygardoms yra skiriamas atsižvelgiant į rinkėjų skaičių. Mūsų savivaldybei jis per šiuos rinkimus skaičiuotas 31 105 rinkėjams.

Balsuojant paštu taikomas atskiras skaičiavimas.

Komisijų narių darbo užmokesčiui I turo prezidento rinkimams ir referendumams buvo skirta 81,2 tūkst. (įskaitant mokesčius). Transporto kuro bei kitoms išlaidoms papildomai – 7,1 tūkst.

Šiuo metu vykstančiam II turo prezidento ir Europos Parlamento rinkimams pinigų suma yra skirta mažesnė. Taip yra todėl, kad komisijose dirbantiems žmonėms mažesnis darbo krūvis, nes nereikia nešioti rinkėjo kortelių.

II prezidento rinkimų turui mūsų rinkimų apygardai komisijų narių darbo užmokesčiui – 34,6 tūkst. (įskaitant mokesčius), kitoms išlaidoms – 3,3 tūkst. Eur.

Taigi iš viso Lietuvos prezidento, Europos Parlamento ir dviem referendumams suorganizuoti mūsų rajone bus išleista apie 126,2 tūkst. Eur.

Kiekvienas iš daugiau kaip 220 rinkimuose dirbančių ukmergiškių savo biudžetą papildys labai skirtinga pinigų suma. Tai priklauso nuo to, kiek rinkėjų yra jų apylinkėje, kiek narių komisijoje, kokias pareigas jie patys užima šiame darbe, kiek valandų jam skiria.

Per pastarąjį mėnesį apylinkėse komisijų narių skaičius keitėsi – vieni sirgo ar negalėjo eiti pareigų dėl svarbių priežasčių, kiti patys atsisakė ar dalyvavo tik viename ture.

Vienose apylinkėse dirbo 5, kitose – 6, 7 ar 8 nariai.

Kiekvieno komisijos nario indėlis atsispindi darbo valandų apskaitos tabeliuose.

O.Mikelienė pasakojo, kad valandinio apmokėjimo tarifas apylinkės komisijos pirmininko ir komisijos nario skiriasi. Komisijos pirmininko valandinis tarifas – 5,41 Eur, komisijos nario – 4,32 Eur.

Daug metų rinkimų virtuvės buhalteriją tvarkanti  O. Mikelienė pasakojo, kad metams bėgant atlygis rinkimuose dirbantiems žmonėms didėja.

Prisimena laikus, kai šis darbas apskritai buvo neatlygintinas.

Žinoma, ir dabar atlygiu patenkinti ne visi. Juolab kad reikalavimai šiam darbui kyla, o visas darbas kompiuterizuotas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # nevenka Stolar 2020-07-17 11:59
Mani sveicieni
mēs esam juridiska kompānija, kas specializējas aizdevumos privātpersonām kopš
Mūsu uzņēmums rūpējas par to, lai jūs varētu piedāvāt ātrus un ērtus aizdevumus par konkurētspējīgām likmēm.
Mēs esam pierādījuši sevi Eiropā un ASV, un jūs priecāsities, ka sadarbojāties ar mums
sazinieties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas pa e-pastu:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų