Savivaldybės delegacija lankėsi Latvijoje

Ukmergiškiai patirties sėmėsi Latvijoje. Ukmergiškiai patirties sėmėsi Latvijoje.

Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko vadovaujama delegacija praėjusią savaitę lankėsi Latvijoje, viename iš seniausių miestų partnerių – Lyvanų mieste.

Su juo bendradarbiavimo sutartis pasirašyta 2007 metais.

Į Latviją vyko rajono savivaldybės tarybos nariai: Audronė Augustėnienė, Kazys Grybauskas, Angelė Jokubynienė, Kęstutis Jurkevičius, Vidmantas Krikštaponis, Arvydas Pėšina ir Danutė Užkurėlytė, taip pat savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, savivaldybės tarybos sekretoriato vyr. specialistė Kristina Ridzevičienė, Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyr. specialistas Linas Rugienius ir Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė.

Vienas iš išvykos tikslų – pasisemti patirties ir naujų idėjų iš ilgamečių partnerių, kitas – įteikti Mero padėkos ženklą Lyvanų miesto merui Andrisui Vaivodsui. Šiuo mūsų savivaldybės apdovanojimu jau 6-ai kadencijai vasarą išrinktas A.Vaivodsas pagerbtas už aktyvų abiejų savivaldybių bendradarbiavimą.

Šiais metais Latvijoje buvo įvykdyta administracinė reforma, kurios metu iš 100 buvusių savivaldybių liko tik 43.

„Tarp jų ir mūsų savivaldybė. Mus paliko, kadangi esame labai stipriai ekonomiškai išvystytas kraštas. Po šios reformos tapome didesni ir stipresni“, – pasakojo Lyvanų savivaldybės mero pavaduotoja Ginta Kraukle.

Ukmergiškiai apsilankė ledus, baldus, traškučius gaminančiose įmonėse, apžiūrėjo miesto kultūros centrą, biblioteką, didžiausią mokyklą, jaunimo iniciatyvų centrą, baseiną, stiklo ir amatų centrą, stik-lo muziejų, Atsimainymo cerkvę.

Miesto skvere drauge su šeimininkais ukmergiškiai pasodino 10 pušelių.

Apie šią išvyką informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai, Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų