Savivaldybė taps futbolo klubo dalininke?

Gedimino Nemunaičio nuotr. Rajono vadovai svarstys siūlymą savivaldybei tapti futbolo klubo dalininkais. Gedimino Nemunaičio nuotr. Rajono vadovai svarstys siūlymą savivaldybei tapti futbolo klubo dalininkais.

Rajono savivaldybė sulaukė pasiūlymo tapti steigiamo futbolo klubo dalininke.

Tai pasiūlė privataus futbolo klubo FKS Ukmergė vadovas ir įkūrėjas Benas Terekas bei pagrindinis komandos ir vaikų grupės treneris Paulius Baronas.

Pasak jų, visos struktūros organizacija apims vaikų ir jaunimo akademiją, profesionalias vyrų ir moterų, mėgėjiškas jaunimo ir veteranų komandas, tėvų ir entuziastų bendruomenę.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad naujasis futbolo klubas Ukmergėje būtų steigiamas remiantis 2018 metais parengta studija apie Lietuvos futbolo klubus, kurių valdyme egzistuoja viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė. Jo dalininkais lygiomis dalimis būtų privatus rėmėjas ar rėmėjai, Ukmergės rajono savivaldybė ir Ukmergės futbolo bendruomenės atstovas ar atstovai.

B.Tereko teigimu, toks klubas turėtų finansinį stabilumą, būtų užtikrintas aktyvus bendruomenės narių įsitraukimas į veiklą.

„Futbolas – viena iš trijų prioritetinių sporto šakų Ukmergėje, į kurią galima įtraukti daug vaikų ir užsiauginti rimtus futbolininkus. Ukmergė turi ir vieną iš geriausių infrastruktūrų: dvi aikštes, stadioną, uždaras sales. Mūsų žiniomis, šiuo metu Ukmergėje sportuoja tik per 200 vaikų, o apie 1 400 yra visiškai nesportuojantys. Ką jie veikia, galima nuspėti. Greičiausiai sėdi prie kompiuterių“, – susitikime kalbėjo B. Terekas.

Jo teigimu, šiuo metu dėl futbolą žaidžiančių ukmergiškių vaikų konkuruoja dvi organizacijos: FKS Ukmergė ir Ukmergės sporto centras.

Būsimo Ukmergės futbolo klubo strategijos pristatymą išklausė rajono meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, šio skyriaus vyr. specialistė Rasa Ragelytė-Kraucevičienė ir jaunimo reikalų koordinatorius Deividas Mickus.

Buvo prisimintas prieš kelerius metus verslininko Petro Narbuto pateiktas pasiūlymas paversti Ukmergę futbolo miestu. Deja, šios iniciatyvos įgyvendinti nepavyko, kadangi tam pasipriešino rajono sporto bendruomenės atstovai.

Savivaldybės vadovai ir administracijos darbuotojai nusprendė FKS Ukmergė atstovų pasiūlymą rimtai apsvarstyti, viską paskaičiuoti bei įsitraukti į galimų privačių rėmėjų paiešką. Vėliau bus tariamasi ir su rajono sporto bendruomene bei politikais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų