Ukmergėje pastatyti tekstilės konteineriai

Ukmergiškiai nuo šiol turės kur padėti nereikalingus drabužius, avalynę ar galanterijos gaminius.

Rajono savivaldybė skelbia, kad 12-oje vietų mieste UAB „Ecoservice“ pastatė tekstilės konteinerius. Į Ukmergę jie atvežti rugsėjo 8-ąją. Konteineriai yra žalios spalvos, su aiškiomis instrukcijomis, ką galima mesti, o ko ne. Į vieną konteinerį telpa apie 1,8 m3 tekstilės – tai galėtų sudaryti apie 1 000 sulankstytų ir sudėtų džinsų.

Naujuosius tekstilės konteinerius rasite:

Anykščių g. 6 (netoli „Maximos“);

V.Kudirkos g. 3 (netoli „Rimi“);

Dariaus ir Girėno g. 15 (prie „Norfos“);

Kauno g. 8 (prie kultūros centro);

Anykščių g. 33 (prie A. Koriznos individualios įmonės);

Veterinarijos g. 2 (prie daugiabučio);

Žiedo g. 1 (prie „Maximos“);

Deltuvos g. 20 (konteinerių aikštelėje);

Klaipėdos g. 26A (prie turgaus);

Vilniaus g. 94A (prie parduotuvės „Vynoteka“);

Pašilės g. 10 (prie Vartotojų kooperatyvo parduotuvės);

Tulpių ir Rožių g. sankryžoje (prie daugiabučio).

„Ukmergės žiniose“ esame skelbę, kad birželio 23 dieną rajono savivaldybės administracija su UAB „Ecoservice“ pasirašė sutartį dėl komunalinių atliekų tvarkymo sistemą papildančios tekstilės atliekų surinkimo sistemos. Kadangi tai – konteinerinės atliekų sistemos papildymas, paslauga nei savivaldybei, nei gyventojams nieko nekainuos.

Tekstilės konteineriai bus ištuštinami ne rečiau kaip 4 kartus per mėnesį. Visa surinkta tekstilė keliaus į UAB „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje, kur bus papildomai perrūšiuojama. Tinkamiems dėvėti drabužiams, batams, rankinėms ir kt. bus suteikta proga atgimti naujam gyvenimui, o netinkama antriniam panaudojimui tekstilė bus perdirbama arba pristatoma į kogeneracines jėgaines energijai gauti.

Ukmergiškiai raginami į tekstilės konteinerius mesti tik tai, ką dar galima naudoti. Prieš metant reikia supakuoti į užrišamus maišelius. Konteinerio dangtis turi būti uždarytas, kitaip lyjant sudrėkę gaminiai nebegalės būti panaudoti pakartotinai.

Į tekstilės konteinerius galima mesti: drabužius, avalynę, rankines, diržus, užuolaidas, patalynės užvalkalus. Konteineryje neturėtų atsidurti: pakuočių atliekos, sauskelnės, maisto atliekos, kilimai, antklodės ir pagalvės, audinių atraižos, nudėvėti, suplyšę ar nešvarūs tekstilės gaminiai, žaislai su elektroninėmis detalėmis.

Netinkamos tekstilės atliekos, kaip ir iki šiol, turėtų būti pristatytos į didelių atliekų surinkimo aikštelę, esančią Gerseniškių g. 5.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų