Rajono gyventojai, besikreipdami į rajono savivaldybės administracijos Saugaus eismo komisiją, prašo kelio ženklų bei kitų infrastruktūros įrenginių, kurie užtikrintų eismo dalyvių saugumą. Kai kurios priemonės, komisijos narių manymu, perteklinės, todėl ne visi prašymai sulaukia pritarimo.

Miškų gatvės gyventojas kreipėsi į komisiją dėl užstatomo pravažiavimo ties prekybos centru „Iki“. Dviem krovininiams automobiliams atvežus prekes, vieną iškraunant, kitas laukia tiesiog  gatvėje.

Prekės vežamos kelis kartus per dieną.

Nutarta kreiptis į prekybos centro administraciją, kad laukiantiems krovininiams automobiliams greta gatvės įrengtų stovėjimo aikštelę. Kol ji bus įrengta, gyventojams patarta dėl šio pažeidimo pranešti bendruoju telefonu 112.

Šiuo metu įvažiavimas į Miškų gatvę nuo Antakalnio gatvės ribojamas ženklu, kuriuo draudžiamas motorinių transporto priemonių eismas, išskyrus maršrutinį, aptarnaujantį transportą ir skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėtas transporto priemones.

Atkreiptas dėmesys, kad iki Antakalnio gatvės remonto, eismas šiame Miškų gatvės ruože buvo draudžiamas visai. Sudarius galimybę pravažiuoti, vairuotojai, važiuojantys „tranzitu“, ėmė piktnaudžiauti. Nutarta, kad policija sustiprins kontrolę ir pažeidėjus baus.

Priemonės matomumui

Prastas matomumas yra viena avaringumo priežasčių, tad gyventojai prašė priemonių matomumui gerinti.

Komisija pritarė kolektyviniam Žiedo gatvės 5A namo gyventojų prašymui įrengti sferinį kelio veidrodį prie išvažiavimo iš kiemo į Žiedo gatvę. Suremontavus gatvę ir įrengus dviračių taką bei automobilių statymo vietas, matomumas, išsukant iš kiemo, suprastėjo. Ypač iš kairės pusės. Šiuo išsukimu naudojasi kelių daugiabučių namų gyventojai, tad veidrodis bus įrengtas savivaldybės lėšomis.

Dėl daugiabučio namo savininkų bendrijos „Jūra“ prašymo įrengti sferinius kelio veidrodžius J. Basanavičiaus ir Vaižganto gatvėse bei greičio ribojimo kalnelius Vaižganto gatvėje kilo diskusijų. Nutarta leisti įsirengti veidrodžius, prieš tai suderinus jų įrengimo vietas su miesto seniūnija, savo lėšomis.

Dėl kalnelių įrengimo komisija nepritarė, nes nėra nei šio, nei kitų aplinkinių daugiabučių namų gyventojų sutikimų. Įrengus kalnelius didėja triukšmas, pailgėja skubių pagalbos tarnybų atvykimo laikas, apsunkinami kelio valymo darbai, todėl gyventojų sutikimai būtini. 

Komisija, atsižvelgdama į ūkininko prašymą, leido savo lėšomis įrengti įspėjamąjį kelio ženklą „Gyvulių pergina“ Pivonijos seniūnijoje, Jačionių kaime. Gyvuliai šiltuoju metu sezonu šiuo keliu varomi kiekvieną rytą ir vakarą. Kai nėra įspėjamojo ženklo, ūkininkams dažnai tenka klausytis vairuotojų priekaištų dėl užtverto eismo.

Ribojimai greičiui

Lyduokių seniūnijos Nuotekų kaimo bendruomenė, siekdama apsaugoti pėsčiuosius, prašė įrengti kelio ženklus „Gyvenamoji zona“ bei „Gyvenamosios zonos pabaiga“ Juodausių ir Nuotekų kaimuose. Gyvenamojoje zonoje leistinas greitis yra mažesnis nei gyvenvietėje – 20 km per val. Prašymas motyvuotas tuo, kad šiomis gatvėmis šiltuoju metų laiku važinėjama keturračiais, nepaisant, kad greta yra vaikų žaidimų ir sporto aikštelės. Komisija prašymui pritarė.

Klausimas dėl greičio ribojimo priemonių įrengimo S. Daukanto gatvėje, Ukmergėje, svarstytas pakartotinai. Pernai siūlyta įrengti greičio matuoklį, bet nutarimas nebuvo priimtas. Šį kartą pasiūlyta įrengti greičio ribojimo kalnelį. Atkreiptas dėmesys, kad šioje gatvėje įvyko avarija. Dėl greičio viršijimo gautas bendruomenės skundas. Komisija leido įrengti trapecinį greičio ribojimo kalnelį ties kapinėmis.

Kitam tokiam pačiam prašymui riboti greitį kalneliais Maironio gatvėje, tarp V. Kudirkos ir Anykščių gatvių, nepritarta. Motyvuota tuo, kad čia yra įrengti pėsčiųjų šaligatviai, nuo važiuojamosios dalies atskirti žaliąja juosta. Tad, komisijos narių manymu, pėsčiųjų saugumas šioje gatvėje užtikrinamas. Dėl greičio viršijimo nutarta sustiprinti policijos kontrolę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Specelistas 2023-11-06 09:11
Tegul balžekas iš savų ir stato veidrodžius, kokia "šnekų" ir parašų projekto priėmimui atsakomybė?
Prieš kelis mėn straipsnyje kur žmonės išsakė numatomas problemas dėl Žiedo g. - balžekas išsakė, kad nemato problemų čia, dar nėra sniego, o mašinos daužomos, kas bus toliau? Kokia atsakomybė šios personos? Bent pas okulistą regėjimui patikrinti išsiųsit - klerkai jus klerkai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų