Ukmergės savivaldybės naujienos

Antano Smetonos gimnazija – pirmoji lietuviška gimnazija Ukmergėje – šeštadienį iškilmingai paminėjo 100 metų sukaktį. Su jos steigimu susiję dokumentai, saugomi Lietuvos centriniame valstybės archyve, byloja, jog mokymo įstaiga įkurta 1918 m. balandžio 7 d.

Abiturientų išleistuvių pokylių Ukmergėje šiemet bus mažiau. Daugiametės tradicijos ta proga rengti iškilmingą puotą dvare šiemet atsisakė viena iš dviejų abiturientus išleidžiančių miesto gimnazijų. 

Šią savaitę rajono abiturientams skamba išleistuvių valsas. Ši šventė kasmet sukelia įvairių diskusijų, netgi supriešina ją rengiančius tėvus ir negalinčiuosius leisti sau išlaidauti. Tačiau tradicijų traukinys rieda toliau, tik ne visi skuba į jį suspėti. Ypač ryškūs – miesto ir kaimo abiturientų išleistuvių skirtumai.

Laiko brandos egzaminus

Brandos egzaminų sesijoje šis pirmadienis – lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, kuris privalomas visiems Lietuvos abiturientams, diena.

Taujėnų gimnazija surengė ,,Chorų karų“ finalinį koncertą, kuriame dėl nugalėtojų vardo ir prizo varžėsi 5 ir 6 klasių bei III ir IV gimnazinių klasių chorai.

Gegužės 5-ąją Jono Basanavičiaus gimnazijos salėje vos tilpo iš rajono bendrojo ugdymo mokyklų suvažiavę moksleiviai ir mokytojai, buvo galima išgirsti kalbančius anglų, vokiečių, prancūzų, rusų, ispanų ir kitomis užsienio kalbomis.

Rajono mokyklose šurmuliuoja šimtadieniai. Ir nors mokytis liko nebedaug, laukia svarbiausias atsiskaitymų metas, o kai kam jis jau prasidėjo.

Ilgą laiką rajono ugdymo įstaigas maitinusi VšĮ „Kretingos maistas“ nuo rudens šią paslaugą teikia tik kelioms mokykloms. Jos atstovai tikina niekada negirdėję jokių skundų, tačiau mokyklų vadovai kalba ką kita. Kai kurie iš jų džiaugiasi, kad permainos – tik į gera.

Nuo rugsėjo Jono Basanavičiaus gimnazijoje veikia pasaulyje žinoma neformaliojo ugdymo programa jaunimui The Duke of Edinburgh's International Award (DofE).

Nuo šių metų rugsėjo Jono Basanavičiaus gimnazijoje startuoja VGTU klasė. Gimnazijos direktorius Valentinas Gendvilis ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius Alfonsas Daniūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų