Konstitucijos egzamine sėkmė lydėjo moksleivius

Pra­ei­tą sa­vai­tę vy­kęs Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas su­au­gu­sių uk­mer­giš­kių ne­su­do­mi­no. Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je jį lai­kė vos de­vy­ni žmo­nės.

Tuo tar­pu mo­kyk­lo­se Kon­sti­tu­ci­jos ži­nias iš­ban­dė ke­li šim­tai moks­lei­vių. Ke­tu­ri iš jų pa­te­ko į ant­rą­jį eg­za­mi­no tu­rą.

Šie­met vy­kęs tra­di­ci­nis Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas skir­tas ju­bi­lie­ji­nėms 20-osioms Lie­tu­vos Kon­sti­tu­ci­jos me­ti­nėms.

Ne­pai­sant to, mū­sų mies­te jis su­do­mi­no ma­žai ką.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je jį lai­kė de­vy­nie­se. Nė vie­nas iš da­ly­vių ne­pa­te­ko į ant­rą­jį eg­za­mi­no tu­rą.

Šį kar­tą trys as­me­nys lai­kė tei­si­nį iš­si­la­vi­ni­mą tu­rin­tiems as­me­nims skir­tą tes­tą. At­si­žvel­giant į tiks­li­nes gru­pes, eg­za­mi­no da­ly­viams pa­reng­ti ir skir­tin­gi klau­si­mai. Ne­tu­rin­tie­ji tei­si­nio iš­si­la­vi­ni­mo spren­dė ki­tas už­duo­tis.

Ne­bu­vo po­pu­lia­rus tarp su­au­gu­sių­jų šis ren­gi­nys ir per­nai – sa­vi­val­dy­bė­je eg­za­mi­ną lai­kė aš­tuo­ni uk­mer­giš­kiai.

Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­nas vy­ko taip pat ir Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lo­je, Už­upio ir Se­na­mies­čio pa­grin­di­nė­se mo­kyk­lo­se, Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jo­je, Tau­jė­nų vi­du­ri­nė­je mo­kyk­lo­je.

Dau­giau­sia mo­ki­nių Kon­sti­tu­ci­jos ži­nias tik­ri­no­si Se­na­mies­čio pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je –180. Iš to­kio gau­saus bū­rio dvi VII kla­sių moks­lei­vės – Ga­bi­ja Dau­gė­lai­tė ir Guo­da Me­so­ny­tė – jė­gas ban­dys ant­ra­me eta­pe.

Jo­no Ba­sa­na­vi­čiaus gim­na­zi­jo­je eg­za­mi­ną lai­kė 45 mo­ki­niai. Į an­trą eta­pą pa­te­ko III kla­sės gim­na­zis­tas Lu­kas Lo­bi­nas.

Už­upio pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je iš 35 lai­kiu­sių­jų eg­za­mi­ną į ant­rą­jį eta­pą pa­te­ko VI kla­sės moks­lei­vė Ais­tė Šmi­gels­kai­tė.

Šie da­ly­viai tei­sin­gai at­sa­kė į ne ma­žiau kaip 25 tes­to klau­si­mus iš 30. Spa­lio 18 die­ną jie tu­rės tei­sę da­ly­vau­ti ant­ra­ja­me Kon­sti­tu­ci­jos eg­za­mi­no eta­pe.

Pa­si­bai­gus abiem eg­za­mi­no eta­pams, ver­ti­ni­mo ko­mi­si­ja iš­rinks 28 nu­ga­lė­to­jus, ku­rie bus ap­do­va­no­ti spa­lio 25 die­ną Pre­zi­den­tū­ro­je vyk­sian­čio­je iš­kil­min­go­je ce­re­mo­ni­jo­je.

Pir­mą­ją vie­tą iš­ko­vo­ju­sie­ji bus ap­do­va­no­ti eu­ro­par­la­men­ta­ro prof. Le­o­ni­do Dons­kio biu­ro įsteig­to­mis ke­lio­nė­mis į Briu­se­lį, ap­lan­kant ir ki­tus Eu­ro­pos mies­tus: Pra­hą, Ams­ter­da­mą, Briu­gę, Ky­lį bei Liu­be­ką.

Nu­ga­lė­to­jų taip pat lau­kia Tei­sin­gu­mo mi­nis­te­ri­jos do­va­nos, ki­ti pri­zai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų