Zi­ta BATAITIENĖ

 

Nu­lin­ga­vo Trys Ka­ra­liai – trys iš­min­čiai, iš­da­li­nę bran­gias do­va­nas, pa­lai­mi­nę mū­sų būs­tus. Gal kiek­vie­nam nu­kri­to po kris­lą auk­so, po il­ges­nę ir vis švie­ses­nę sau­sio die­ną... Pa­mi­nė­jo­me Lais­vės gy­nė­jų die­ną, pa­ju­to­me Lais­vės pliūps­nį, daž­niau kar­to­jo­me tė­vy­nės var­dą – Lie­tu­va...

Dar ne pu­siau­žie­mis, dar ne­nu­bu­do bar­su­kas ir ne­iš­ki­šo iš olos no­sy­tės... Vėl ima­me kaž­ko lauk­ti: gal pa­va­sa­rio, gal šven­tų Ve­ly­kų... Kaip pa­sa­ky­tų Juo­zas Er­lic­kas: „Sau­sio ant­rą­ją vėl imu lauk­ti Nau­jų­jų...“

Šiais me­tais Lie­tu­va taip pat gy­vens Eu­ro­pos rit­mu. Nuo sau­sio mū­sų ša­lis pri­va­lės lai­ky­tis Kiau­lių ge­ro­vės di­rek­ty­vos.

Kiau­lės tu­rės tu­ri­nin­gai leis­ti lais­va­lai­kį ki­tų ke­tur­ko­jų ko­le­gių drau­gi­jo­je, joms tu­rės bū­ti su­teik­ta pa­pil­do­ma erd­vė – gal net di­des­nė nei kai ku­rių žmo­nių bu­tuo­se... Grin­dys kiau­li­dė­se tu­rės bū­ti sau­sos ir šva­rios, kad, anot di­rek­ty­vos, knys­liu­kės „ne­pa­tir­tų kan­čių“... Kiau­lių šei­mi­nin­kai tu­rės bū­ti ap­mo­ky­ti, kaip iš­si­aiš­kin­ti šių gy­vu­lių su­si­pe­ši­mo prie­žas­tis, la­vin­ti juos, į gar­dus įdė­da­mi žais­lų, leis­ti joms pa­tin­kan­čią mu­zi­ką, už­tik­rin­ti leis­ti­nas triukš­mo ir ap­švie­ti­mo nor­mas...

Ti­kė­ti­na, kad pra­dė­jus rū­pin­tis kiau­lių ge­ro­ve pa­gal Briu­se­lio di­rek­ty­vas, pa­di­dės kiau­lie­nos kai­nos. Dėl bran­gaus viš­tų kom­for­to ir jau ga­lio­jan­čios Viš­tų ge­ro­vės di­rek­ty­vos jau ki­lo kiau­ši­nių kai­na pra­ėju­siais me­tais.

Gal Eu­ro­pos Są­jun­ga jau iš­spren­dė vi­sas žmo­nių gy­ve­ni­mo pro­ble­mas, jei taip su­si­rū­pi­no gy­vū­nų ge­ro­ve?  Briu­se­lio tei­sės ak­tai gy­vu­lių lai­ky­mui – aukš­čiau žmo­gaus tei­sių!

Na, o Uk­mer­gė­je ima įsi­suk­ti rin­ki­mų karš­ti­nė. Vis dau­gė­ja po­li­ti­nės kam­pa­ni­jos da­ly­vių, no­rin­čių pa­tek­ti į Sei­mą. Iš­ėjus Ana­pi­lin švie­saus at­mi­ni­mo par­la­men­ta­rui Ju­liui Ve­sel­kai, jo duk­ra at­si­sa­kė bū­ti kan­di­da­te į Sei­mą tė­ve­lio vie­to­je. Ta­čiau ne­ei­li­nis įvy­kis – kan­di­da­tų są­ra­še ma­ty­ti su Uk­mer­ge nie­kuo ne­su­si­ju­sį da­bar­ti­nės Vy­riau­sy­bės mi­nist­rą Al­fon­są Ba­ra­kaus­ką. Lai­mę at­si­sės­ti į par­la­men­ta­ro kė­dę ban­dys ir An­ta­nas Ne­dzins­kas. Tas pats An­ta­nas, va­di­na­mas Sei­mo vai­duok­liu, ne­su­ra­dęs iš­ėji­mo iš Sei­mo, pa­si­bai­gus pir­ma­jai ka­den­ci­jai, užtai su­ra­dęs ke­lią į Uk­mer­gę... Daug spal­vin­gų as­me­ny­bių dar ti­ki­si su­rink­ti bū­ti­ną bū­si­mų rin­kė­jų pa­ra­šų skai­čių ir bū­ti įra­šy­ti į kan­di­da­tų są­ra­šą. To­liau jų li­ki­mą lems uk­mer­giš­kiai.

„Po­li­ti­kai ru­jo­ja tik sy­kį per ket­ve­rius me­tus“, – yra pa­sa­kęs žo­džio ki­še­nė­je ne­ieš­kan­tis gy­va­sis Lie­tu­vos kla­si­kas Juo­zas Er­lic­kas.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų