Į mokyklas dalis vaikų grįžta, tačiau mokslas kol kas – tik nuotolinis

Vyriausybė priėmė sprendimą, aktualų pusei šimto ukmergiškių.  Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr. Vyriausybė priėmė sprendimą, aktualų pusei šimto ukmergiškių. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr.

Vaikai, kurie neturi sąlygų mokytis namuose ar patiria mokymosi sunkumų, nuo šiol gali grįžti į mokyklas. Tačiau vis tiek mokysis tik nuotoliniu būdu švietimo įstaigos skirtoje vietoje. Šis praėjusią savaitę priimtas Vyriausybės sprendimas aktualus apie pusei šimto ukmergiškių.

Pasikeitimas, kiek atlaisvinantis karantino gniaužtus, ypač aktualus šeimoms, kurios neturi pakankamai lėšų, socialinių įgūdžių ar motyvų tam, kad vaikams sudarytų tinkamas sąlygas ugdymuisi namuose.

Ukmergės rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus  vedėjas Vaidotas Kalinas pasakojo, kad praėjusios savaitės duomenimis, tokių vaikų, kurie mokytis nuotoliniu būdu rinksis į mokyklas, mūsų rajone yra 47.

Šiuos sprendimus priėmė mokyklų vaiko gerovės komisijos.

Tiesa, buvo keli atvejai, kai tėvai su tokiais sprendimais nesutiko ir nutarė, kad jų atžalos, kaip ir visi kiti bendraamžiai, tęs mokslus iš namų.

Pasak V. Kalino, nutarta nuotoliniam mokslui patalpas mūsų rajono mokiniams suteikti jų lankomose mokyklose. Taigi nuo pirmadienio durys prasivėrė Siesikuose, Taujėnuose, Želvoje, Deltuvoje, Vidiškiuose, Vepriuose, Dainavoje esančiose švietimo įstaigose. Mieste – vienintelėje Senamiesčio progimnazijoje.

Mokiniams taip pat bus parūpintas ir maitinimas, suteiktos pavėžėjimo paslaugos. Pasak vedėjo, kai kurios šeimos nutarė maitinimo atsisakyti, o geriau jau pasirinkti kaip ir lig šiol gaunamus maisto davinius.

Pasak vedėjo, nors kitose miesto mokyklose Vyriausybės sprendimu numatytas poreikis neatsirado, situacija gali keistis, nes įstaigose suformuotos Vaiko gerovės komisijos sąrašus galės nuolat papildyti.

„Savivaldybių administracijos organizuos, kad vaikams, kurie neturi sąlygų mokytis namuose arba kuriems dėl kitų objektyvių priežasčių reikalinga kita pagalba, būtų užtikrintas nuotolinis ugdymas, priežiūra ir maitinimas mokyklose ar kitose savivaldybių paskirtose įstaigose.

Įstaigos, kuriose rinksis mokiniai, laikysis valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovo nustatytų asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų sąlygų“, – apie naujovę informuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Taip pat skelbia, kad, atlikus bendrojo ugdymo mokyklų mokinių apklausą, paaiškėjo, jog apie 25 tūkst. mokinių reikalinga mokymosi pagalba: papildomai konsultuoti, aprūpinti kompiuterine įranga, užtikrinti interneto ryšį, stiprinti motyvaciją. Pusei šių mokinių reikalingos papildomos įvairių dalykų konsultacijos. Maždaug tiek pat turi problemų su kompiuterine įranga ar interneto ryšiu. Ketvirtadalis šių mokinių neturi motyvacijos mokytis, o kas dešimto vaiko tėvai iš viso nebendrauja su mokykla.

Tačiau Ukmergės rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas sako, kad mūsų rajone tokių vaikų, kurie visiškai neturėtų sąlygų nuotoliniu būdu mokytis namuose, nebuvo. Kitas dalykas – nemotyvuoti vaikai. Tokių tikrai esama ir juos nuolat reikia skatinti, kontroliuoti. Tačiau lygiai taip pat juos skatinti reikėjo ir vykstant įprastiniam mokslui.

Vedėjas taip pat informavo apie Ukmergės rajono ikimokyklinio ugdymo veiklą: savo grupes šiuo metu lanko apie 20 proc. priešmokyklinukų ir 27 proc. ikimokyklinukų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų