Vepriuose karantinuoti vyrai: „Esame sveiki ir gerai jaučiamės“

Praėjusį savaitgalį iš Italijos grįžusiems keturiems ukmergiškiams buvo suteiktas laikinas 14 dienų prieglobstis Ukmergės savivaldybei priklausančioje Veprių stovykloje.

Šis beprecedentis įvykis sukėlė didžiulę visuomenės reakciją socialinėje erdvėje. Vieni ukmergiškius gyrė už sąmoningumą, o kiti įtarinėjo, kad šie nesilaiko griežto karantino – vaikšto į parduotuvę, bendrauja su vietiniais žmonėmis.

Pavardžių nenorėję skelbti vyrai sutiko papasakoti apie savo kelionę į Italiją ir kaip jiems sekasi dabar, atsidūrus tokioje situacijoje.

„Išvykome į Italiją vasario 22 dieną, šeštadienį. Pirmos žinios apie koronaviruso židinius Šiaurės Italijoje mus pasiekė pirmadienio, vasario 24-osios, vakarą iš Lietuvos žiniasklaidos ir artimųjų. Jei būtume žinoję, kad bus toks viruso progresas, dėl visų saugumo būtume atsisakę šios kelionės.

Paklausus italų, kokia situacija, gavome atsakymą, kad esame toli nuo židinio, saugiame Trentino regione, ir užsikrėsti pavojaus nėra. Bet per savaitę situacija Lietuvoje pasikeitė kardinaliai iki epideminio lygio, o Italijoje vis dar buvo ramu.

Kad papuolame į rizikos zoną, suvokėme tik oro uosto teritorijoje ir skrydžio metu. 

Svarstėme galimybes grįžti kitaip, kad išvengtume rizikos. Lietuvos visuomenėje tvyrojo didžiulė viruso baimė. Supratome – kaip besistengtume vis tiek reikės karantinuotis.

Šeimų nariai ir giminaičiai dėl visuotinės panikos patyrė didžiulį dėmesį ir spaudimą iš ugdymo įstaigų, darboviečių, todėl supratome, kad turime apsaugoti aplinkinius ir negalime grįžti namo.

Ieškojome išsinuomoti butą ar sodybą, bet neradę nusprendėme dėl susidariusios situacijos kreiptis į Ukmergės rajono savivaldybę.

Po ilgų diskusijų su savivaldybės administracija buvo rasta galimybė mums padėti išsinuomoti laikiną būstą karantino laikotarpiui.

Norime pabrėžti, kad šiuo metu visi esame sveiki ir gerai jaučiamės. Esame sąmoningi piliečiai, todėl nekeliame vietiniams gyventojams pavojaus, nekontaktuojame su jais, nežaidžiame krepšinio su vaikais, nevaikštome po miestelį, nesilankome parduotuvėje ar bažnyčioje.

Kiekvieną dieną reguliariai išeiname į lauką pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu oru ir pasportuoti, nes taip yra rekomenduotina. Šeimų nariai reguliariai atveža maistą ir palieka mums prie durų.

Norime padėkoti Ukmergės rajono savivaldybės administracijai ir Veprių krašto gyventojams už suteiktą pagalbą ir supratingumą.

Už.inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Komentarai  

+7 # Giedrius 2020-03-05 16:46
Pliusas Ukmergės žinioms, kad gan greit sureagavo į feisbuko batalijas. Dabar variantas paprastas - arba vietiniai, kurie ten kelia bangas, pateikia kokius įrodymus, jog šie žmonės vaikšto po parduotuvę, žaidžia su vaikais ir tt, arba tegu atsiprašo.
O jei jau taip netyčia nutiktų, kad įrodymai atsirastų, tai didelė gėda jum, karantinuotieji.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # X 2020-03-05 21:23
Grįžo aštuoni,kur dar keturi
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # corona 2020-03-05 23:28
Isskrido pailset i Egipta :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų