Apleisti sklypeliai bado akis, bet jų vis mažėja

Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai gretimai įsikūręs apsileidėlis... Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai gretimai įsikūręs apsileidėlis...

„Dukstynėlės“ soduose sklypą turinti senjorė pasakojo kruopščiai besirūpinanti savo sodu.

Tačiau jai pikta, kad yra jų soduose ir labai apleistų sklypelių. Moteris piktinasi nešienautais žolynais ir svarsto, kad žmonės turėtų turtą parduoti ar išnuomoti, jei nepajėgia tvarkytis. Arba tegul moka baudas už apsileidimą.

„Dukstynėlės“ sodininkų bendrijos pirmininkė Aurelija Gervinskienė pasakojo, kad su nenorinčiais tvarkytis sodininkais pirmiausia bandoma susitarti gražiuoju – bendraujama, prašoma, kad sodus apšienautų.

Jei nepavyksta to padaryti, tenka griežčiau paraginti.

Už pažeidimus numatytos piniginės baudos, todėl dažniausiai, pasak pirmininkės, žmonės reaguoja į raginimus žodžiu.

O jei nepadeda ir tai, apie pažeidimą pranešama rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui. „Visų sklypų numerius ir kontaktus turime, tad išsiaiškinti pažeidėjus nėra sunku“, – sakė ji. Ir patikino, kad kai įsikiša institucijos, viskas susitvarko labai greitai.

Mano, kad šiuo metu jų sodininkų bendrijoje yra apie 10 neprižiūrimų sodų. Iš viso šioje sodininkų bendrijoje yra 284 sklypai. 

Pasak A. Gervinskienės, artimiausiu metu planuojama visus sklypus apeiti, apleistus nufotografuoti ir susisiekti su jų savininkais.

Pirmininkė patikino, kad nei jos, nei aktyvių sodininkų bendrijos valdybos narių pareigos nėra apmokamos – šis darbas yra visuomeninis, o jo tikrai daug – telefonai dažną rytą netyla nuo įvairias problemas išsakančių žmonių. Tad natūralu, kad viską sužiūrėti tiesiog neįmanoma.

Pasidžiaugė kad jų sodininkų bendrija pamažu tampa šiuolaikišku gyvenamuoju kvartalu, kuriame kuriasi tvarkingos, darbščios jaunos šeimos. Sako, kad turi daug planų, kaip gyvenimą soduose padaryti patogesnį, o aplinką patrauklesnę. Šiemet šią sodininkų bendriją pagaliau pasieks centralizuoti vandentiekio ir nuotekų tinklai, o tai – labai lauktas įvykis, ypač čia nuolatos gyvenantiesiems.

Kitos, gretimai esančios, sodininkų bendrijos „Rasa“ pirmininkė Laima Juzėnienė pasakojo, kad jų soduose minima problema dėl nešienaujamų žolynų nėra aktuali. Apleisti yra vos keli sklypai, o visi kiti tvarkomi čia vasarojančių, daržus auginančių arba nuolatos gyvenančių žmonių.

  1. Juzėnienė pasakojo, kad vos trims ar keturiems sklypų savininkams teko priminti, kad nušienautų žolę. Jų bendrija, palyginus su kai kuriomis kitomis bendrijomis, yra nedidelė. Joje – 120 sklypų. Kadangi kai kurie sujungti, šeimininkų dar mažiau, apie 100.

Pasakojo, kad vienintelį bešeimininkį sodo sklypą nutarė pritaikyti sandėliavimui – to prireikė nes šioje sodininkų bendrijoje, taip pat kaip ir „Dukstynėlėje“, šią vasarą pradedami tiesti vandentiekio ir nuotekų tinklai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų