Pirmajame posėdyje laukia intriga

Po savaitės, kitą antradienį, į pirmąjį posėdį rinksis naujai išrinkta Ukmergės rajono savivaldybės taryba. Tačiau panašu, kad pradžia tikrai nebus paprasta. Ją komplikuoja tai, kad vadovaujantis koalicijos formavimo deklaracija tarp valdančiųjų nėra mero komandos, o tai reiškia, kad meras liktų opozicijoje.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai praėjusią savaitę paviešino pareiškimą, kuriame skelbia pasirašą deklaraciją dėl būsimosios koalicijos formavimo.

Dokumente akcentuotas poreikis dirbti sutartinai siekiant Ukmergės rajono gerovės bei klestėjimo. Minėtos frakcijos susitarė sudaryti valdančiąją koaliciją, kuri ateinančios kadencijos metu turėtų 15 iš 25 tarybos narių. 

Kovo 3 d. vykusiuose rinkimuose Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai iškovojo 6, visuomeninis rinkimų komitetas „Tavo Ukmergė“ ir Darbo partija – po 5, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija – po 4 mandatus. Rajono meru išrinkus Darbo partijos atstovą Rolandą Janicką, šios partijos pozicija sustiprėjo dar vienu –  6-uoju – nariu.

Pagrindinis dokumentas, kuriuo vadovaujantis  darbą pradės naujoji taryba – Vietos savivaldos įstatymas. Juo remiantis patvirtintas Ukmergės rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas.

Pirmojo posėdžio metu turėtų paaiškėti, kokie konkretūs asmenys vadovaus rajonui ateinančius ketverius metus – mero pavaduotojo, administracijos direktoriaus, administracijos direktoriaus pavaduotojo kandidatūros. Būtent ši dėlionė  dabar ir kelia daugiausiai aistrų.

Gandų lygyje kandidatūros aptarinėjamos, tačiau neaišku, ar joms tikrai bus pritarta.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas susiklosčiusią situaciją vadina politiniu žaidimu.

Nors dabar atrodo, kad esant tokiai dėlionei – kai meras lieka opozicijoje – sklandus komandinis darbas sunkiai įmanomas, meras tikisi, kad padėtis dar gali pasikeisti.

Iš karto po rinkimų R. Janickas buvo sakęs, kad derėsis su visais rinkimus laimėjusių sąrašų lyderiais. Pasak dabar pakalbinto rajono vadovo, tokios derybos ir vyko – jis buvo susitikęs su visais lyderiais, pažymėjo, kad su visais mato bendro darbo galimybes rajono labui.

 Tačiau vėliau situacija pasikeitė. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, visuomeninio rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai pranešė pasirašę deklaraciją dėl būsimosios koalicijos formavimo.

Tai reikštų, kad socialdemokratai ir Darbo partija liktų opozicijoje.

R.Janickas apie tokią perspektyvą kol kas kalbėti nenori.

Pasak jo, šią savaitę toliau deramasi, aptariamos į vadovaujančias pozicijas teikiamos kandidatūros. Nors kalbų yra įvairių, detalių dėl asmenybių kol kas meras neviešina, bet pažymi, kad vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymu teikti kandidatūras į savo pavaduotojo ir administracijos direktoriaus postus – mero teisė.

Vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymu ir Ukmergės rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentu, pirmąjį išrinktos naujos savivaldybės tarybos posėdį šaukia ir jam pirmininkauja savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas. Po tarybos narių ir mero priesaikos priėmimo posėdžiui pirmininkauja meras arba, jeigu jo nėra, vyriausias pagal amžių tarybos narys.

Reglamente skelbiama, kad pirmajame posėdyje pirmininkui gali būti įteikiami pareiškimai dėl tarybos narių vienijimosi į frakcijas, dėl daugumos ir opozicijos sudarymo, taip pat priimamas sprendimas dėl savivaldybės administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojo atleidimo iš pareigų, nes baigėsi jų įgaliojimų laikas arba pavesta jiems eiti šias pareigas tol, kol bus paskirti nauji asmenys.

Be kita ko, pažymima, kad meras pristato, derina ir teikia tarybai mero pavaduotojo, savivaldybės administracijos direktoriaus, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo (savivaldybės administracijos direktoriaus siūlymu) kandidatūras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+7 # x 2019-04-09 12:45
tai koks darbas Ukmergės labui :zzz
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų