Įrengia aklųjų vedimo takus

Naujausi Ukmergės šaligatviai-su aklųjų vedimo takais. Naujausi Ukmergės šaligatviai-su aklųjų vedimo takais.

Ukmergės centrinėje sankryžoje, ties posūkiu iš Kęstučio aikštės į Vilniaus gatvę neseniai perdarytas trinkelėmis nutiestas šaligatvis. Jame atsirado geltona juosta. Sulaukėme ukmergiškio klausimo, kam ji skirta.

„Esu tokį žymėjimą pastebėjęs ir kitose miesto vietose. Iš pradžių maniau, kad tai – tik puošybos elementas. Bet negali būti, kad naujai išklotą šaligatvį perdarinėtų vien dėl to, jog darbininkai pamiršo įdėti puošybos elementą. Kokia šių juostų paskirtis?“ – klausė į redakciją paskambinęs ukmergiškis Raimundas.

Rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas, savivaldybės architektas Artūras Sakalauskas paaiškino, kad juostos – tikrai ne dėl grožio. Tai – aklųjų ir silpnaregių vedimo takai. „Geltona linija yra ryški, todėl silpnaregiai ją mato“, – komentavo savivaldybės architektas. – O akliesiems, vaikštantiems su lazdelėmis, skirtas geltonoje linijoje esantis išgraviravimas.“

A.Sakalauskas patvirtino, kad toks aklųjų vedimo takų žymėjimas buvo taikomas ir kituose miesto erdvių tvarkymo projektuose, kurie jau baigti ar dabar įgyvendinami. Todėl geltonų linijų galima pamatyti ir prie miesto turgavietės, ir Pivonijos mikrorajone, ir kitose miesto vietose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų