Re­mia ser­gan­čius uk­mer­giš­kius

 

Vie­na di­džiau­sių Lie­tu­vos far­ma­ci­jos kom­pa­ni­jų “Aco­ni­tum” ne­pa­mirš­ta Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo. Jo pir­mi­nin­kė Zi­nai­da Vai­čiū­nie­nė džiau­gia­si, kad na­riai vi­sa­da ap­rū­pi­na­mi rei­ka­lin­gais pre­pa­ra­tais, kon­sul­tuo­ja­mi įvai­riais klau­si­mais.

Jo­li­ta ŽURAUSKIENĖ

Tre­čius me­tus gy­vuo­jan­tis “Aco­ni­tum” klu­bas vie­ni­ja per aš­tuo­nis tūks­tan­čius na­rių iš vi­sos Lie­tu­vos. Šio klu­bo gre­to­se – daug uk­mer­giš­kių. Z. Vai­čiū­nie­nė sa­ko, jog su­ži­no­ju­si apie „Aco­ni­tum“ klu­bą, ji pa­ra­šė pra­šy­mą pri­im­ti į jį vi­sus Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo na­rius.

 

Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo pir­mi­nin­kei Z. Vai­čiū­nie­nei įteik­tas pa­dė­kos raš­tas.

 
Įteik­ta pa­dė­ka

„Aco­ni­tum“ – klu­bas, ku­rio veik­lo­je da­ly­vau­ja ir gy­dy­to­jai, ir pro­fe­so­riai, daž­nai or­ga­ni­zuo­ja uk­mer­giš­kiams su­si­ti­ki­mus. „Mums la­bai ver­tin­ga jų tei­kia­ma in­for­ma­ci­ja apie na­tū­ra­lius, ho­me­o­pa­ti­nius pre­pa­ra­tus, taip pat džiau­gia­mės gy­dy­to­jų pa­ta­ri­mais. Esa­me dė­kin­gi far­ma­ci­jos kom­pa­ni­jai, ku­ri re­mia mū­sų klu­bą pre­pa­ra­tais“, – sa­kė Ast­mi­nin­kų klu­bo pir­mi­nin­kė. Uk­mer­gės Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos sa­lė­je “Aco­ni­tum” klu­bo ren­gi­nys pra­si­dė­jo ast­mi­nin­kų klu­bo mo­te­rų an­sam­blio „Pu­še­lė“, ku­riam va­do­vau­ja Al­gi­man­tas Kuo­li­nis, dai­no­mis. Sa­vo kū­ry­bos ei­les skai­tė Ire­na Gri­gie­nė. Ji per­skai­tė ir Jad­vy­gos Ju­zė­nie­nės ei­lė­raš­tį, ra­šy­tą Uk­mer­gės li­go­ni­nės pa­la­to­je. Vi­siems su­si­rin­ku­siems pa­lin­kė­ta op­ti­miz­mo, ge­ros svei­ka­tos ir pui­kios nuo­tai­kos bei ėji­mo į prie­kį su dai­na.

„Aco­ni­tum“ ko­or­di­na­to­rė Vil­ma Kė­va­lai­tė įtei­kė Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo pir­mi­nin­kei Zi­nai­dai Vai­čiū­nie­nei pa­dė­kos raš­tą už ener­gin­gu­mą, ryž­tą ir en­tu­ziaz­mą pa­de­dant or­ga­ni­zuo­ti „Aco­ni­tum“ klu­bo su­si­ti­ki­mus. Zi­nai­dai Vai­čiū­nie­nei pa­lin­kė­ta ir to­liau sa­vo pa­vyz­džiu įkvėp­ti ap­lin­ki­nius.

Pri­sta­ty­ta far­ma­ci­nė įmo­nė

Svei­ka­tai stip­rin­ti skir­tus pre­pa­ra­tus far­ma­ci­nė įmo­nė „Aco­ni­tum“ ga­mi­na jau de­šimt­me­tį. Kau­ne įsi­kū­ru­si įmo­nė far­ma­ci­nę veik­lą pra­dė­jo nuo ho­me­o­pa­ti­nių vais­tų ga­my­bos, vė­liau veik­lą plė­tė, di­džiau­sią dė­me­sį skir­da­ma ko­ky­bei bei pre­pa­ra­tų sau­gu­mui, pra­dė­jo ga­min­ti me­di­ci­ni­nės pa­skir­ties pre­pa­ra­tus bei mais­to pa­pil­dus. Klu­bo na­riams bu­vo pa­pa­sa­ko­ta apie šiuo­lai­kiš­ką vais­tų ga­my­bos ir ko­ky­bės kon­tro­lės įran­gą, nau­jas ga­my­bi­nes ir vais­tų san­dė­lia­vi­mo pa­tal­pas, me­tų pa­sie­ki­mus, nau­jus pre­pa­ra­tus. Uk­mer­giš­kiams pri­min­ta, kad vi­sa­da ga­li­ma įsto­ti į „Aco­ni­tum“ klu­bą, ku­ria­me – vi­si, be­si­rū­pi­nan­tys sa­vo svei­ka­ta, svei­ka gy­ven­se­na. Tap­ti klu­bo na­riu ne­su­dė­tin­ga – ga­li­ma už­pil­dy­ti an­ke­tą ar­ba re­gist­ruo­tis in­ter­ne­tu.

Įdo­mi pa­skai­ta

Pa­skai­tą apie ate­rosk­le­ro­zę ir šir­dies krau­ja­gys­lių su­sir­gi­mus skai­tė me­di­kė iš Kau­no Ais­tė Ma­li­naus­kie­nė. Su­si­rin­ku­siems pa­pa­sa­ko­ta apie krau­jo­ta­ką, krau­jo apy­ta­kos funk­ci­jas. Daž­niau­sia šir­dies ir krau­ja­gys­lių li­gų prie­žas­tis – ate­rosk­le­ro­zė. Nuo jos kom­pli­ka­ci­jų – in­fark­to ir in­sul­to – pa­sau­ly­je ir Lie­tu­vo­je mirš­ta dau­giau­sia žmo­nių. Lie­tu­vo­je dėl šir­dies ir krau­ja­gys­lių li­gų iš­tin­ka net 54 proc. mir­čių.

Ma­li­naus­kie­nė pa­sa­ko­jo apie ate­rosk­le­ro­zę bei iš­emi­nę šir­dies li­gą. „Iš­emi­nė šir­dies li­ga - tai mio­kar­do ne­pa­kan­ka­mo ap­rū­pi­ni­mo krau­ju li­ga. Yra du daž­niau­siai su­tin­ka­mi kli­ni­ki­niai iš­emi­nės šir­dies li­gos pa­si­reiš­ki­mo simp­to­mai: krū­ti­nės an­gi­na ir mio­kar­do in­fark­tas“, - sa­kė me­di­kė. Ji pa­brė­žė, kad la­bai svar­bu šios li­gos iš­veng­ti, ją pri­stab­dy­ti nei gy­dy­ti jos pa­da­ri­nius. Gy­dant su­kel­tas li­gas, la­bai svar­bu ko­re­guo­ti ri­zi­kos veiks­nius.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų