Ukmergės šilumos ūkio naujienos
Vaidotė Šantarienė

Vaidotė Šantarienė

Ugniagesių darbas – ne tik malšinti liepsnas ir apsaugoti žmones nuo kilusio gaisro. Jų kviečiamasi prireikus įvairių gelbėjimo darbų. Netgi ir tada, kai užpuola vabzdžiai, netikėtose situacijose atsiduria gyvūnai.

Šalyje yra daugiau nei 50 000 hektarų apleistų žemės ūkio naudmenų plotų. Tokių žemių turime ir Ukmergės rajone.

Ką daryti gyventojams, kenčiantiems nuo neprognozuojamų kaimynų? Tokiomis istorijomis besidalijantys ukmergiškiai sako gyvenantys su baime. Pagalbos tokiais atvejais raginama kreiptis ne tik į policiją, bet ir medikus.

Asmenys, neturintys savo namų ir negalintys pas nieką prisiglausti, gyvena savivaldybės socialiniuose būstuose. Deja, jų užtenka ne visiems, pageidaujantiems tokios pastogės.

Ukmergės rajone kitą savaitę susitiks gausybė šachmatininkų iš Lietuvos bei užsienio. Jie atvyksta Ukmergėje gyvuojančio šachmatų klubo „Juodasis rikis“ kvietimu.

Svetur gyvenantis ir karjeros laiptais sparčiai kopiantis kraštietis 31-erių Marius Čižiūnas savo tikslus ir planus sieja ne tik su Lietuva, bet ir gimtuoju kaimu Ukmergės rajone. Savo pavyzdžiu, kaip gali uždegti aktyvus gyvenimo būdas, jis stengiasi įkvėpti ir kitus.

Kareivinių gatvės gyventojai skundėsi dėl to, kad čia jiems nesaugu, nes šioje vietoje reikia saugotis „lakstančių“ automobilių.

Neįgaliais, nedarbingais pripažintiems gyventojams priklauso įvairios socialinės paslaugos bei lengvatos, tarp jų – medicininės. Tačiau, kad jas gautų, tenka apeiti ne vieną instituciją. Ką daryti, kai reikiamo atsakymo taip ir nerandama? Taip nutiko vienam mūsų skaitytojui.

Skaitytojai teiraujasi, kur ir kaip galima leistinai atsikratyti išmetamų stiklų – nuo langų ir pan., kur dėti stiklus nuo durų, sudužusius didelius veidrodžius. Taip pat domėjosi, kur dėti perdegusias elektros lemputes, kur jas reikia išmesti.

Pirmadienį Ukmergėje, sulaukus pranešimo apie galimą pavojų žmonėms ir aplinkai, visos specialiosios tarnybos skubėjo į Deltuvos gatvę. Daug nerimo sukėlusi priežastis – gauta keista siunta.

Puslapis 1 iš 61

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų