Sveikatos priežiūros centrui nebevadovaus

Kai kurių gydymo įstaigų Ukmergėje laukia pokyčiai. Tai susiję su jų vadovais.

Kas vadovaus dviem savivaldybės kontroliuojamoms biudžetinėms įstaigoms, netrukus paaiškės po jos skelbiamų konkursų. Renkami VšĮ Ukmergės ligoninės ir VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovai. Tai daroma vadovaujantis Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymu, kurio pakeitimai, įsigalioję prieš kurį laiką, įpareigoja konkurso būdu rinkti vadovus penkerių metų kadencijai.

Vienas iš savivaldybės paskelbtų konkursų – dėl ligoninės vyriausiojo gydytojo. Terminas kandidatams į šias pareigas pateikti reikiamus dokumentus jau pasibaigė. Juos, pasak savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vedėjos Kristinos Bagdonavičienės, reikėjo pateikti iki gegužės 2 dienos.

Anot jos, sulaukta vieno asmens, pageidaujančio pretenduoti į ligoninės vadovo vietą. Pagal galiojančią tvarką kol kas, vedėjos teigimu, jo negalima įvardyti. Konkursas, po kurio ir paaiškės, ar būtent jis – laimėtojas, numatytas gegužės 23 dieną.

Šiuo metu Ukmergės ligoninei vadovauja gydytojas chirurgas Rimvydas Civilka. Jis patvirtino, kad pateikė dokumentus ir dalyvaus konkurse.

K. Bagdonavičienė taip pat pasakojo, kad ruošiamasi skelbti konkursą užimti PSPC vadovo pareigas.

Daug metų jo vyriausiąja gydytoja dirbanti Janina Galiauskienė neslėpė, kad konkursas reiškia jos buvimo šiose pareigose pabaigą. Medikė apsisprendė į jas nebepretenduoti.

„Įstaigai vadovauju dvidešimt su trupučiu metų. Kadangi turiu specialybę, kurią mėgstu, tikiuosi ir toliau dirbti“, – apie permainas kalbėjo otorinolaringologė – ausų, nosies ir gerklės gydytoja. Ar liks toje pačioje darbovietėje, neatviravo.

Ji taip pat pasakojo, kad kol kas nuolatinio vadovo neturi PSPC poliklinika. Šiam įstaigos padaliniui laikinai vadovauja šeimos gydytoju centre dirbantis Justas Šakalys. Greitai bus metai, kai eina šias pareigas. Anksčiau jos priklausė gydytojai Gitanai Čepienei, kuri dabar – Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai. Ji pakeitė darbą mūsų ligoninėje palikusią kolegę Rūtą Sriogienę. Pastaroji dirba UAB „Mūsų šeimos klinika“ Širvintose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų