Degančios kelionės: kur verta nukeliauti šią vasarą?

Nors šis pavasaris lietuvius stebina saule ir šiluma, vien gimtinės ežerų ir melsvųjų tolių nepakanka – norisi kelti sparnus ir išvykti į svečią šalį.

Tik būnant toli nuo namų ir juose susikaupusių rūpesčių, kasdienybės bei rutinos, galima išties atsiriboti ir pailsinti ne tik kūną, bet ir mintis. Tačiau ne visi spėja įšokti į tą traukinį ir jau iš anksto suplanuoti savo atostogas. Ką daryti, jei jau artėja laisvadieniai, tačiau dar nežinote, ką veiksite? Jums padės degančios kelionės. Kas tai, ir kur geriausia keliauti šią vasarą?

Degančios kelionės

Degančios kelionės – tai paskutinės minutės pasiūlymai, kurių metu galite įsigyti kelionę pigiau. Tačiau turėkite omenyje, kad tokie pasiūlymai atsiranda, kuomet iki išvykimo datos lieka mėnuo ar net mažiau, todėl reikia būti pasiruošus ir turėti visas galimybes staiga prireikus susikrauti lagaminus ir skristi į svečią šalį. Degančias keliones paprastai siūlo kelionių organizatoriai. Jeigu tuo metu, kai ieškote atostogų krypties, jie neturi, ką pasiūlyti, galite drąsiai rašyti darbuotojams ir klausti, galbūt artimiausiu metu atsiras paskutinės minutės pasiūlymų. Tokio tipo kelionę galite susiorganizuoti ir patys. Tereikia surasti pigius lėktuvų bilietus, rezervuoti viešbutį ir pasidomėti apie šalį, į kurią vyksite. Tik turėkite omenyje, kad pigių skrydžių bendrovės paskutinę minutę retai kuomet suteikia nuolaidas. Anaiptol, tokie skrydžiai gali kainuoti kur kas daugiau nei juos perkant prieš mėnesį ar du. Todėl ieškantiems patogios degančios kelionės visgi pirmiausiai reikėtų kreiptis į tam skirtas agentūras, nes jos keliones organizuoja su užsakomųjų skrydžių bendrovėmis, kas neturi įtakos skrydžio bilieto kainai.

Kur keliauti šią vasarą?

Jeigu ieškote degančios kelionės šiai vasarai, pateikiame keletą idėjų, kurios itin populiarios šiais metais.

Sicilija. Tai didžiausia Italijos sala, turinti išties nuostabius paplūdimius, uolas ir begalę lankytinų objektų, tokių kaip Graikų šventyklos, Etnos ugnikalnis, San Cataldo ir Martorana bažnyčios, Katedra, Operos rūmai ir kt. Be viso to, Italija garsėja svetingumu, puikiu maistu ir nuostabiais kraštovaizdžiais, tad ši sala patiks visiems, norintiems iš arčiau pažinti šalį ir bent trumpam nusikelti į senosios civilizacijos laikus.

Maljorka. Jei ieškote degančios kelionės į vietą, kurioje galėsite ne tik mėgautis paplūdimiais ir nuostabiais vaizdais, bet ir pasidžiaugti aktyviu naktiniu gyvenimu, būtinai keliaukite į didžiausią Balearų salyno salą – Maljorką. Čia taip pat verta aplankyti tikrą gamtos stebuklą – Drach urvus, Formentor pusiasalį, kuris laikomas šiauriausiu pusiasalio tašku, paragauti žymiosios katalonų virtuvės ir tiesiog mėgautis puikiu oru. Dėl itin palankaus Viduržemio jūros klimato į Maljorką galima vykti ištisus metus, vidutinė temperatūra čia siekia apie 27–29 laipsnius.

Kreta. Jei nuvyksite į šią Graikijos salą, būtinai išsinuomokite automobilį. Taip galėsite sustoti apsižvalgyti po patikusias panoramas ir nuvykti į atokesnius kaimus, kur rekomenduojama užsukti į vietinių įkurtas užeigas ir restoranus bei pasimėgauti tradicine graikų virtuve.  Šią salą skalauja keturios jūros – Egėjo, Kretos, Libijos ir Jonijos, tad galite nesunkiai susiplanuoti maršrutą, kurio metu aplankysite visų šių jūrų paplūdimius. Viešint Kretoje rekomenduojama aplankyti jos sostinę – Heraklioną su daug įvairių pramogų ir kultūrinių renginių, jaukų miestelį – Retimną, kuriame rasite venecijiečių tvirtoves ir nesibaigiančius paplūdimius, ir Chaniją. Pastaroji yra išlaikiusi autentišką vietos koloritą, tad čia galėsite grožėtis senaisiais kvartalais, ryškiais, spalvingais pastatais ir nuostabiais sodais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų