Pakartotiniai tyrimai nustatė, kad vanduo švarus

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad birželio 15 d. buvo paimti pakartotiniai vandens mėginiai iš rekreacijai skirtų zonų vandens telkinių: Šventosios upės ties Šventupe ir ties Vepriais bei Veprių ežero.


Laboratorinius tyrimus atliko Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija Vilniuje.

Tyrimų rezultatai parodė, kad šių rekreacinių zonų vandens kokybės rodikliai atitinka Lietuvos higienos norma reglamentuotus vandens kokybės reikalavimus ir juose maudytis galima. Nuolaužų, plūduriuojančių medžiagų, dervų likučių, stiklo, plastiko, gumos ir kitų atliekų vandens paėmimo vietoje nenustatyta.

Ankstesni tyrimai buvo parodę, kad minėtose vietose vanduo užterštas ir maudytis negalima.

 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Aha 2023-06-20 10:00
Plaukiant baidaremis praplaukiant pro kiekviena gyvenviete visur galima pastebeti is gyvenamuju namu esanciu prie upes iseinancius kazkokius vamzdzius is kuriu kazkas bega. Galima pagalvoti,kad ten padaryti lietaus vandens nubegimui - bet kai menesi nei laso ne lijo,plauki baidare ir matai kazkoki varvanti vamzdi slaite keli metrai nuo upes kazkaip susimastai - kur ziuri gamtosauga.

Kodel gamtosauga nepereina pakrantemis ties gyvenvietemis palei Sventaja?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Ok 2023-06-21 11:37
Jau patys nebesuprantat ką kalbat.Ne,jūs paprasčiausiai visus debilais laikot.Tik patys sakot,kad per brangu,o po savaitės,jau nėra brangu.Nedarėt gi jūs jpkių tyrimų,tik pinigus, kurie skirti tyrimams pasidalinot.O tų,kurie realiai žino ko yra vandenyje,turbūt su šautuvu į upę neįvarytum.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų