VMI perspėja - sukčiai „renka“ žemės mokestį

VMI perspėja - sukčiai „renka“ žemės mokestį VMI perspėja - sukčiai „renka“ žemės mokestį

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) informuoja, jog užfiksuotas atvejis, kuomet gyventoja į savo mobilųjį telefoną gavo SMS žinutę su nurodyta neva mokėtina Žemės mokesčio suma bei sąskaita, į kurią reikia pervesti nurodytą sumą.

Įtariama, jog tai dar vienas telefoninių sukčių mėginimas pasipelnyti.

Patikrinus gyventojos deklaracijas paaiškėjo, jog Žemės mokesčio jai mokėti nereikės. Be to, SMS žinutėje nurodyta sąskaita neatitiko nė vienos iš VMI surenkamųjų sąskaitų. Jas gyventojai gali pasitikrinti apsilankę VMI interneto svetainėje, adresu https://www.vmi.lt/cms/biudzeto-pajamu-surenkamoji-saskaita.

„Norime atkreipti gyventojų dėmesį, jog VMI, informuodama apie mokestines prievoles, mokėtojams kol kas nesiunčia jokių SMS žinučių. Informaciją apie mokėtiną Žemės mokestį gyventojai bei juridiniai asmenys gali peržiūrėti pasinaudodami „e. VMI“ programėle, mokėtinas sumas rasti Mano VMI sistemoje, o deklaracijos publikuojamos Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS). Tuos žemės savininkus, kurie nėra EDS vartotojai, Žemės mokesčio deklaracijos pasieks klasikiniu paštu. Informacija mokėtojams taip pat teikiama VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 arba atvykus į bet kurį gyventojų aptarnavimo skyrių“,- teigia Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Almantas.

Mokesčių inspekcija ragina gyventojus tikrinti gaunamą informaciją ir kilus menkiausiam įtarimui apie tokius ir panašius sukčiavimo atvejus pranešti VMI Pasitikėjimo telefonu 1882 arba kreiptis į teisėsaugos pareigūnus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų