Rajono politikai – apie vykusias keliones

Ukmergiškiai žygiuoja Latvijos Livani mieste. Arvydo Pėšinos nuotr. Ukmergiškiai žygiuoja Latvijos Livani mieste. Arvydo Pėšinos nuotr.

Rajono vadovai ir tarybos nariai beveik kiekviename posėdyje išklauso informaciją apie oficialias mūsų delegacijų išvykas į užsienio šalis. Praėjusią savaitę vykusiame rajono tarybos posėdyje pasakota apie kelias tokias išvykas, vykusias liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas ir tarybos narė Jurgita Vijūnė pasakojo apie jaunimo ir verslo atstovų vizitą į Lenkiją, Tonovo Podgorne savivaldybę. Šis vizitas vyko birželio pabaigoje. Jo metu dalyvauta mokymuose apie projektų rašymą, šia tema vyko konferencija. Projektus pristačiusi Ukmergės komanda pripažinta šauniausia.

Liepos pradžioje ukmergiškiai viešėjo Baltarusijoje, Žodino mieste, esančiame netoli Minsko. Šią išvyką pristatęs rajono meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad miestas ima pavyzdį iš mūsų – pasimokę iš ukmergiškių pirmą kartą surengė eiseną savo miesto šventėje. Ukmergiškiai lankėsi pramoninio mieto įmonėse. Mano, kad yra ko pasimokyti ir iš baltarusių. Pavyzdžiui, labai patiko jų atidaryta žibintų alėja, kurioje įmonės pristatė savo žibintus.

Taip pat liepą surengta kelionė į Kaliningrado srities, Pionersko miestą, Rusijoje. Ją pristatė vicemerė Klavdija Stepanova.

Pasakojo, kad viešnagės tikslas buvo – dalyvauti miesto vardo suteikimo 70 metų jubiliejuje. Vicemerė stebėjosi, kad lietuviškai kalbantys žmonės patys prie jų prieidavo, bendraudavo. Šventinėje eisenoje ukmergiškiai pražygiavo drauge dar su keliomis užsienio šalių delegacijomis. Dalyvavo įvairiuose šventiniuose renginiuose, susipažino su miesto istorija, kultūra, lankėsi katalikiškoje parapijoje.

Ukmergės delegacija neseniai lankėsi ir Latvijoje, Livani vykusioje miesto šventėje. Šventinius renginius, koncertus ir įsimintinus akcentus pristatė tarybos narys Arvydas Pėšina.

Rugsėjo mėnesį visas būrys rajono politikų viešėjo Pelvos savivaldybėje, Estijoje. Apie tai pasakojo rajono mero padėjėja Laima Gambickienė. Ukmergiškiai lankėsi pagyvenusių žmonių cent-re, gimnazijoje, dvare vykusioje šventėje, aplankė įmones, domėjosi ten gaminama produkcija.

Vengrijoje, Kiskunmajsa, vykusius miesto šventės renginius pristatė tarybos narys Regimantas Baravykas. Vardino apžiūrėtus pramonės objektus, tarp kurių – vyno darykla, makaronų gamykla. Lankėsi vyno rūsyje, prie terminių šaltinių, turėjo progą įsiamžinti prie ukmergiškio Rimanto Zinkevičiaus skulptūros, o šventėje patys virė vengrišką guliašinę sriubą, kuri net buvo pripažinta geriausia.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # ggg 2017-10-02 00:13
na ir kokia nauda iš tu visu kelioniu? nors viena nauda tegu ivardina, apart vazinejimo uz musu p inigus savo malonumui. jau eilę metų nesimato jokių normalių rezultatų, miestas merdėja.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų